Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Policajti zranili sprejera, ktorý mal povolenie

Trnavský sprejer dostal do nosa.
Trnavský sprejer dostal do nosa.

TRNAVA - Policajti v sobotu popoludní v Trnave zranili sprejera, ktorý im neskôr ukázal povolenie na maľovanie na stenu. Policajná hliadka zbadala mladíka pri maľovaní grafitov a údajne náhodou mu rozbila nos.

"Polícia nemohla bez povšimnutia prejsť okolo niekoho, kto sprejuje stenu," vysvetľovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Hliadka zavolala rýchlu zdravotnú pomoc, ktorá mladíka ošetrila. Až neskôr sa policajti od chlapca dozvedeli, že má z centra voľného času na grafity povolenie. To si však chce polícia ešte preveriť.

"Povolenie, ktoré vystavila mimovládna organizácia, povoľovalo maľovanie iba detských motívov a nebolo vystavené na konkrétnu osobu," tvrdila hovorkyňa. Podľa nej polícia maľbu zadokumentovala a v najbližších dňoch posúdi, či išlo o grafity s takýmto motívom.

Sprejerom v súčasnosti za ich hobby hrozí pokuta až trojročné väzenie. V lete 2005 totiž parlament pridal do zákona nový trestný čin poškodzovania cudzej veci jej pomaľovaním, postriekaním či popísaním farbou alebo inou látkou. Sprísnenie trestov pre sprejerov navrhla poslankyňa vládnej ĽS-HZDS Katarína Tóthová, ktorú pobúrilo, že sprejeri iba na bratislavských autobusoch a električkách ročne urobia škody za 1,5 milióna korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu