Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Električka má prednosť: Chodkyne v Bratislave doplatili na nepozornosť, skončili v nemocnici

Ilustračná foto. Zobraziť galériu (4)
Ilustračná foto. (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - V priebehu včerajška skončili v rukách bratislavských záchranárov dve ženy, ktoré utrpeli zranenia pri zrážke s električkou. Polícia upozorňuje, že pred chodcami má na priechode prednosť práve silný stroj. Smelé prebiehanie cez koľajisko vás môže vyjsť veľmi draho.

Približne o 13.40 tuhla krv v žilách na zastávke Miestny úrad Karlova Ves. Električka zachytila 35-ročnú ženu, ktorá podľa našich informácií chcela chytiť utekajúce dieťa, no na koľajisko vstúpila v nesprávnej chvíli. Je tiež možné, že sa ho snažila odstrčiť z koľajiska.

"Alkohol bol na mieste vykonanou dychovou skúškou u vodiča električky aj chodkyne vylúčený. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Ženu previezli na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc, utrpela ľahké zranenia. 

Do dievčatka vrazila električka.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Petrík Tazberík)

Krátko pred 16. hod. električka zrazila 27-ročnú ženu na Račianskej ulici. "Podľa doterajších informácií chodkyňa prechádzala po nespevnenej časti koľajiska, mimo vyznačeného priechodu pre chodcov, kde došlo k stretu s električkou idúcou v smere do centra mesta," priblížila policajná hovorkyňa.

Na Ulici M. Sch.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Mladá žena skončila v jednej z bratislavských nemocníc. Vodič električky nenafúkal, pre zistenie prítomnosti alkoholu v tele chodkyne bol nariadený odber krvi. "Vecou sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III," doplnila L. Mihalíková.

Električka má prednosť

Polícia vzhľadom na udalosti upozorňuje, aby chodci nezabúdali na to, že električka má pred nimi prednosť. "Od 1. novembra 2011 je účinný zákon č. 313/2011 Z. z., ktorým bol doplnený zákon č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke - novelizácia zákona o cestnej premávke, ktorá ukladá povinnosť chodcom umožniť plynulý prejazd električiek na semaformi neriadených priechodoch pre chodcov," pripomenula policajná hovorkyňa.

Viac o téme: ElektričkaZrážkaChodci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu