Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nekonečná DILEMA: Takto ste hlasovali v otázke o zmene času, prinášame výber najlepších odpovedí

Striedanie letného a zimného času. Zobraziť galériu (4)
Striedanie letného a zimného času. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Otázka striedania času delí Slovákov na dva tábory. Kým milovníci spánku uprednostňujú skôr zimný čas, pretože hodinka spánku je na nezaplatenie, priaznivci letného času si nevedia vynachváliť benefit, ktorý prináša, a to sú dlhé letné večery. Nedávno sme sa vás na našom Facebooku pýtali, ktorý čas vyhovuje vám. Teraz vám prinášame výber najlepších komentárov.

V noci zo soboty na nedeľu sme prešli z letného (SELČ) na zimný čas (SEČ). Zmena času však pôsobí na ľudí individuálne. Preto sme sa vás na našom Facebooku pýtali, či ste za to, aby sa už prestala používať zmena času.

Zdá sa, že Slováci sa v otázke striedania letného a zimného času stále nevedia dohodnúť. Zatiaľ čo zimný čas uprednostňujú tí, ktorí si ľúbia pospať, ďalší z vás si nevedia predstaviť leto bez dlhých letných večerov, kedy je svetlo takmer do deviatej.

Striedanie letného a zimného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Na našom facebookovom účte sme sa pýtali, ktorý čas preferujete vy. Mnohí z vás považujú za lepší letný čas. Pretože ako píše Klaudia, „tá tma, keď človek ide z práce o 16-tej, je depresívna.“ 

Naopak, Adrián sa teší na zimný čas. „Tá hodinka spánku navyše poteší,“ napísal. „Stále sa teším na zimný čas. Nikdy som si nezvykla na tú hodinu dopredu v letnom,“ prezradila Jana.

Užívateľ Lenič sa zas stotožnil s názorom Klaudie. „Ja by som najradšej letný. Takto väčšina dňa bude tma. Nie je to depresívne?“ pýta sa. „Nie je. Milujem ranný spánok,“ odpovedal mu Peter. „Aj ja milujem spánok, a preto chcem letný čas, lebo pri zimnom sa skôr rozvidnieva,“ napísala Katka.  

Striedanie letného a zimného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa Ľubomíra by sa striedanie času rozhodne nemalo meniť, keďže tento zvyk funguje od čias prvej svetovej vojny. „Roky rokúce bolo zaužívané, že sa čas posúval raz v lete, raz v zime.. Prečo to nemôže ostať tak ako doteraz? Čo sa tým vyrieši? Deň nebude mať 23 ani 25 hodín... Tak isto v práci nebudeme o hodinu kratšie!“ vyjadril svoj názor s tým, že každý by sa mal riadiť podľa vlastného režimu. „Kto je unavený, nech ide spať so sliepkami už o siedmej. A kto je čerstvý, tak nech vstáva o pol piatej ako kohút,“ dodal Ľubomír.

Jozef vtipne poznamenal, že by sa mal spraviť kompromis. „Keď sa ľudia nevedia dohodnúť, ktorý čas máme zachovať, tak mam návrh. Rozdelíme to napoly, jeden čas pol roka a druhý čas druhý polrok,“ napísal.

Viac o téme: ZimnýČasLetný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu