Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na železnice sa to valí! Ďalšia porucha, ľudia museli stovky metrov šliapať pešo

Cestujúci pre poruchu vlaku museli vystúpiť a pokračovať pešo.
Cestujúci pre poruchu vlaku museli vystúpiť a pokračovať pešo. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Rušným chvíľam na železniciach neodzvonilo. Po minulotýždňovom horore, keď cestujúci z dôvodu pretrhnutého vedenia zostali doslova uväznení vo vlaku potme, bez jedla, vody či toalety, nastal ďalší problém. Pre poruchu rušňa pasažieri, ktorí cestovali do hlavného mesta, podľa slov čitateľky pokračovali pešo po približne kilometer dlhej trase.

Takú cestu do práce si rozhodne nepredstavovali. Rýchlik REX 1876 smerujúci z Nových Zámkov do bratislavskej hlavnej stanice, hlási 40-minútové meškanie. Zastal pritom len neďaleko cieľa, pred stanicou Bratislava-Vinohrady. Pasažierov však pobúrilo, že od začiatku školského roka nejde o prvú poruchu, ktorú poriadne pocítili. Navyše, meškanie im podľa slov čitateľky oznámili až po desaťminútovom čakaní vo vlaku. 

"Ako cestujúci sme vydedukovali, že to je hlavné drôtové vedenie a po ďalších 10 minútach otvoril dvere, že máme ísť pešo, že ďalej to nejde," napísal zdroj. Cestujúci pritom pokračovali na vlastné riziko, približne kilometer priamo po trati. Nebezpečnú cestu podnikli zhľadom na to, že mnohí boli v časovej tiesni. "Keďže ráno ideme do práce a je to vlak, ktorým chodia aj školáci, poprosili vlakvedúceho, aby otvoril dvere. Dvere otvoril a na vlastné riziko sme mohli pokračovať ďalej pešo po koľajnici," priblížila čitateľka. 

Roztrhnutá súprava a hororová noc

S problémami na železniciach sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Minulý štvrtok medzinárodný rýchlik pretrhol trakčné vedenie a ľudia, medzi nimi aj deti, len bezradne čakali niekoľko hodín. Sťažnosti sa potom len tak hrnuli. Cestujúci uviedli, že dispečing im nevedel nič povedať, neposkytli im vodu, ani možnosť náhradnej dopravy. Železničná spoločnosť Slovensko sa za situáciu ospravedlnila. V prípade, že došlo k zlyhaniu jednotlivca, budú vraj vyvodené dôsledky.

Cestujúci zažili nočné peklo vo vlaku v Bratislave: VIDEO Uväznení niekoľko hodín bez vody!

Pri Leviciach sa ešte 5. septembra pretrhol rýchlik R 811. Keďže sa nik nezranil, vtipné obrázky na populárnej satirickej facebookovej stránke na seba nenechali dlho čakať.

Viac o téme: PoruchaVlakCestujúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu