Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šokujúce zábery z centra Bratislavy: FOTO Muži súložili za bieleho dňa, otrasné zistenie

Potkany na Kamennom námestí. Zobraziť galériu (3)
Potkany na Kamennom námestí. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Po tom, čo na Kamennom námestí odstránili nelegálne stánky, medzi ktorými bol aj legendárny Richman, na povrch vyliezlo množstvo potkanov, ktoré nemáte problém stretnúť za bieleho dňa. Okrem toho, sa na námestí pohybujú bezdomovci, ktorí tam vykonávajú rôzne potreby. Výnimkou nie je ani sex, pričom im neprekážajú ani okoloidúci ľudia a ani to, že ich partner je napríklad v bezvedomí.

Patkane na Kamennom
Dychvyrážajúce zábery páru, ktorý okolo tretej popoludní vykonával pohlavný styk priamo na Kamennom námestí, zverejnili Bratislavské noviny. Redaktor sa vybral zmapovať ako napredujú búracie práce nelegálnych stavieb, no keď obchádzal ruiny, ostal v šoku. Priamo na trávniku, všetkým ľuďom na očiach, ležala dvojica, ktorá vyzerala, že si užíva sexuálne hrátky. Pritom jej neprekážalo ani to, že je deň a okolo chodia ľudia aj s deťmi. 

Strašidelné VIDEO z centra Bratislavy: Potkany, špina a bezdomovci, ľudia sa boja

"Rozhodli sme sa zavolať políciu, bolo presne 14:48. Povedali nám, že sem posielajú hliadku," píše redaktor. Kým však mestský policajt na miesto prišiel, jeden z mužov sa zdvihol a odišiel. Na prekvapenie všetkých, druhý ostal na zemi a nehýbal sa. 

Smutné zistenie

Na Kamenné námestie nakoniec dorazil mestský policajt, ktorý sa prihovoril mužovi na zemi. Zistilo sa, že bezdomovec s napoly stiahnutými nohavicami, bol po celý čas v bezvedomí, dokonca bol aj zranený. Pod článkom sa začali množiť poburujúce reakcie na to, že redaktor namiesto toho, aby zavolal lekára, bezdomovca odfotil. 

Bezdomovec na Kamennom námestí.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bratislavské noviny)

"Policajt sa ho pýtal, či mu zavolá pomoc. Zranenia boli staršie a ošetrené, evidentne tam už niekto bol. Muž nechcel, aby sme volali záchranku," vysvetlil redaktor. Polícia mu navrhla aj to, že môže podať trestné oznámenie, pretože to vyzerá tak, že muž bol znásilnený. 

Mesto o probléme vie

Na problém s bezdomovcami, odpadkami, potkanmi a výtržníctvom na Kamennom námestí a na jeho riešenie, sme sa opýtali aj magistrátu hlavného mesta. Podľa hovorkyne primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, Zuzany Onufer, najúčinejším spôsobom je revitalizácia. Odpoveď na to, ako mesto konkrétne rieši problém napríklad s potkanmi na námestí, sme nedostali. Zdá sa, že Bratislavčanom neostáva nič iné, len ćakať na to, kedy dostane Kamenné námestie novú tvár. 

"Odstraňujú sa odtiaľ stánky, pribudne nová zeleň, osvetlenie, nové prvky, ktoré vrátia do tohto priestoru život. Je dokázané, že tam, kde sa zdržiavajú ľudia a je tam denný aj nočný ruch, bezdomovci sa tam nezdržiavajú," povedala Onufer. 

Potkany na Kamennom námestí.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Maarty)

Problém s bezdomovcami sa mesto snaží riešiť s pomocou koncepčného materiálu Koncepcia pomoci ľuďom bez domova. 

"Ohľadom problému bezdomovectva, prijalo hlavné mesto koncepčný materiál - Koncepcia pomoci ľuďom bez domova, na základe ktorej postupujeme. Máme zriadený prevenčný tím, ktorý monitoruje ľudí bez domova, ponúkame im rôzne formy sociálnej pomoci, spolupracujeme s mimovládnymi organizáciami a mestskými časťami a spoločne hľadáme riešenia, ako týmto ľuďom pomôcť, ako postupne znižovať počet ľudí na ulici," dodala Onufer.

Viac o téme: BezdomovciBratislavaSex na verejnostiKamenné námestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu