Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dokázal vyfárať z pekla!

Stanislav Vysoký (35) z Vyšnej Slanej leží v nemocnici s otrasom mozgu. Zobraziť galériu (2)
Stanislav Vysoký (35) z Vyšnej Slanej leží v nemocnici s otrasom mozgu. (Zdroj: Nový Čas)

NIŽNÁ SLANÁ - Hrozné nešťastie! V bani v Nižnej Slanej pri Rožňave zavalilo dvoch pracovníkov. Z takmer tristometrovej hĺbky dokázal po závale sám vyfárať zranený Stanislav Vysoký (35). Jeho kolega Štefan Fabián († 29) tragédiu neprežil a zomrel v štôlni. Príčiny tragédie už vyšetruje Obvodný banský úrad (OBÚ) .

Nebohý baník z neďalekej Gemerskej Polomy pracoval v bani, kde sa ťaží železná ruda, asi rok. Doma ho okrem manželky Ľudmily (26) márne čakajú jeho dve deti Oliver (7) a 11-mesačná Karin.

„Príčiny nešťastia vyšetruje komisia, výsledky budú známe do dvoch mesiacov,“ uviedol predseda OBÚ Antonín Baffi. K tragédii došlo počas nočnej zmeny, keď sa na dvojicu mužov uvoľnila hornina. Štefan Fabián bol na mieste mŕtvy. Viac šťastia mal Stanislav Vysoký, ktorý sa pri závale síce zranil, ale dokázal sám vyfárať na povrch. Momentálne leží v rožňavskej nemocnici. „Pacient utrpel otras mozgu, ale je mimo ohrozenia života. Je však stále v šoku,“ povedal primár traumatológie Norbert Harkovský.

Tragédiu už v yšetruje polícia, ktorá začala trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví.

Dokázal vyfárať z pekla!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu