Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyzývavá FOTO Češky Šárky zo slovenských hôr vyvolala ostrú hádku: Krása či hriech? Puritáni útočia!

Polonahá česká turistka vyvolala pohoršnie Zobraziť galériu (2)
Polonahá česká turistka vyvolala pohoršnie (Zdroj: FB/Turistika na Slovensku/Martin)

VEĽKÝ ROZSUTEC – Dvojica českých turistov dokázala jednou fotkou na Facebooku vyvolať poriadny rozruch. Polonahá Šárka pri kríži na vrchole jedného z najkrajších vrchov na Slovensku názorovo rozdelila Slovákov na dve polovice. Zatiaľ čo jej jedna skláňa obdiv a nešetrí superlatívmi, druhá vo veľkom kritizuje a hovorí o hanobení.

Mladý pár z Česka dokázal jednou fotkou na Facebooku vyvolať poriadny rozruch. Martin vyfotil svoju priateľku Šárku na vrchole Veľkého Rozsutca pri kríži. Svojím záberom sa 12. augusta pochválil aj v skupine Turistika na Slovensku. „Štvrtkový podvečerný Veľký Rozsutec, 1610 metrov nad morom, ľudoprázdno,“ napísal k svojej fotke autor. „45 minút len pre nás,“ dodal Martin s úsmevom. 

Fotka polonahej českej turistky pri kríži.
Zobraziť galériu (2)
Fotka polonahej českej turistky pri kríži.  (Zdroj: FB/Turistika na Slovensku/Martin)

Mnoho užívateľov vyjadrilo názor, že fotka je vyslovene trápna a išlo len o vzbudenie záujmu. Na adresu polonahej Češky ale padali i pekné slová. „Nádherná fotka. Lepšie sa na to pozerá ako na nejakého, čo na horách tlačí paštétu a chleba,“ poznamenal jeden diskutujúci. „Krásne prostredie a krásna žena,“ napísala Daniela.

Ukázalo sa, že niektorých užívateľov dostala fotka aj do rozpakov. „Neviem, zmiešané pocity, kríž a polonahá ženská. To moc nejde k sebe,“ poznamenal Maroš. „Úcta k našim horám a krížu je slečne asi veľmi vzdialená,“ pohoršuje sa Anna.      

Slovenka Lucia zastáva názor, že českí turisti neurobili nič zlé. Skôr ju šokovalo to, akí sú Slováci zarytí puritáni. „Myslím, že horám nahé ženské či mužské telo vôbec nevadí, a čo sa týka kríža, úctu mu majú prejaviť skôr veriaci, ostatných sa nikto nepýtal, či sa im vôbec na horách páči, alebo nepáči kríž. Myslím, že slečna mu týmto nijak neublížila, zaráža ma, akí sme my, Slováci, puritáni,“ napísala Lucia.

Pod fotografiou sa rozprúdila búrlivá diskusia, do ktorej sa zapojilo vyše 800 užívateľov. Názor Lucie spochybnila Betka, ktorá si myslí, že slečna to prehnala. „Nemám nič proti dievčine, ale kríž je znakom pokory, a tam pokora chýba. Môj názor je, že chlapom sa búria hormóny, ale mne sa zastavuje rozum nad tým, že sa tam vyfotí hore bez pri kríži. Ak už sa chcela fotiť, tak mohla aspoň tak, aby kríž nebolo vidieť. Som veriaca a mám svoj názor na cirkev, ale toto proste prehnala,“ reagovala Betka.

Na margo kritiky Martin vysvetlil, že Šárka mala spotené tričko, a preto si ho dala dolu. K záberu ho vraj inšpirovali odrážajúce sa slnečné lúče v jej vlasoch. Do spomínanej facebookovej skupiny sa rozhodol nahrať fotku len kvôli tomu, že má turistickú atmosféru.           

Šárka uviedla, že niektoré reakcie ju nepríjemne šokovalI a nechcela nikoho nahnevať. „Milujem Slovensko, prešli sme teraz Západné Tatry a je to veľká nádhera,“ dodala s tým, že slovenské hory majú svoje čaro a vždy si v nich výborne prevetrajú hlavu.     

Viac o téme: TatryKrížTuristka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu