Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Lote padla rekordná výhra 101,2 milióna Sk, tipovacia horúčka pokračuje

Milióny z Lota našli svojho majiteľa.
Milióny z Lota našli svojho majiteľa.

BRATISLAVA - V číselnej hre Loto dnes padla rekordná výhra 101,2 milióna korún. Šťastný výherca, ktorý tiket za 170 korún podal v Bratislave, v druhom ťahu správne tipoval vyžrebované čísla 1, 14, 33, 36, 40 a 43.

ČTK o tom informovala hovorkyňa národnej lotériovej spoločnosti Tipos Barbara Písecká. Doteraz najvyššiu výhru v Lote, vyše 90 miliónov korún, vyplatil prevádzkovateľ lotérie predvlani.

Rekordná výhra zodpovedá zhruba 450-násobku ročného hrubého platu priemerného Slováka. Výhra z Tiposu sa však nezdaňuje. "Stávka bola podaná v Bratislave na osem stĺpcov a doplnkovú hru Joker, na jedno žrebovanie v celkovej sume 170 Sk. Šťastný tipujúci si musí vyzdvihnúť svoju výhru do 35 dní od žrebovania, na ktoré stávku podal, v sídle spoločnosti Tipos," poznamenala Písecká. Jackpot v druhom ťahu Lota tak opäť padol po takmer šiestich mesiacoch.

Výherca však nezískal vypísanú prémiu 50 miliónov korún. Na to by sa v doplnkovej hre Joker muselo jeho posledné číslo zhodovať s poslednou cifrou vyžrebovaného šesťčíslia. Pravdepodobnosť výhry jackpotu s prémiou je jedna ku asi 139 miliónom; šanca na výhru samotného jackpotu je jedna ku vyše 13 miliónom.

Tipovacia horúčka, ktorá v krajine pre narastajúci jackpot a prémiu v Lote vládla už niekoľko týždňov, však môže pokračovať ďalej. V prvom ťahu lotérie totiž opäť nikto neuhádol všetky vyžrebované čísla, jackpot sa tak vyšplhal na 73,04 milióna korún. Navyše sa naďalej bude hrať aj o prémiu. Šťastlivec by tak mohol už v nedeľu získať vyše 120 miliónov korún a v krátkom čase prekonať dnešnú rekordnú výhru.

Výherné čísla v Lote sa žrebujú v dvoch ťahoch každý týždeň v stredu a v nedeľu; minimálny jackpot v každom ťahu sú tri milióny Sk. Tipovanie v Lote od pondelka zdraželo; jeden stĺpec vyjde na 20 korún, teda o štyri koruny viac.

Vyžrebované čísla v hre Loto v stredu 5. septembra v 36. stávkovom týždni:
I. ťah: 5, 20, 23, 31, 39, 44, dodatkové číslo: 8
II. ťah: 1, 14, 33, 36, 40, 43, dodatkové číslo: 47
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu