Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Minister Drucker sa už rozhodol, čo bude s Tiborom Gašparom: Ten pripustil, že z postu odíde

Tomáš Drucker do konca týždňa oznámi, čo bude s policajným prezidentom Tiborom Gašparom. Zobraziť galériu (2)
Tomáš Drucker do konca týždňa oznámi, čo bude s policajným prezidentom Tiborom Gašparom. (Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA - Minister vnútra Tomáš Drucker sa už rozhodol. Do konca týždňa oznámi, či odvolá alebo neodvolá policajného prezidenta Tibora Gašpara. Tvrdí, že Gašpar sa svojej funkcie nedrží a ani sa jej nikdy nedržal.

Nový minister vnútra Tomáš Drucker vo štvrtok oznámi, či odvolá alebo neodvolá šéfa polície Tibora Gašpara. Povedal to dnes na tlačovej konferencii. Ako sa ale konkrétne rozhodol, prezradiť nechcel. Nepovedal ani, či už má nástupcu alebo či Gašpar zvažuje, že demisiu podá sám. „Funkcie sa nedrží a nedržal,“ povedal Drucker.

Tibor Gašpar dlhodobo odoláva tlaku zo strany občanov, ktorí na námestiach po celom Slovensku žiadajú jeho odstúpenie. Prvýkrát od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej však v rozhovore pre Hospodárske noviny priznal, že nad odstúpením uvažuje.

"Prvýkrát hovorím - či odstúpim, je jedna z úvah, ktorú teraz vyhodnocujem. A ak si poviem, že to poškodzuje mojich kolegov, možno aj odstúpim. Ja si však žiadne osobné pochybenia nepripúšťam, hoci sa o mne teraz hovorí, že som vrah, mafián a ktoviečo," povedal Gašpar.

Viac o téme: Tibor GašparTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu