Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zástupcov spoločnosti Formula pustia na slobodu

TRENČÍN - Okresný súd v Trenčíne dnes rozhodol o prepustení piatich obvinených zástupcov stávkovej kancelárie Formula-tip z vyšetrovacej väzby.

Podozriví z manipulácií s tipovacími lístkami sa však môžu na slobodu dostať až po prípadnom schválení krajským súdom. Proti dnešnému rozhodnutiu sa totiž odvolal prokurátor. ČTK o tom informoval hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus.

Podľa okresného súdu pominuli zákonné dôvody väzby pre obvinených, povedal Tarabus. "Okresný súd konštatoval, že došlo k prieťahom v konaní spôsobeným orgánmi činnými v trestnom konaní," dodal. Nevedel spresniť, kedy by krajský súd mohol rozhodnúť o odvolaní. Naznačil, že by to mohlo trvať niekoľko dní.

Formula sa dostala v apríli do problémov po tom, čo polícia obvinila predstaviteľov spoločnosti z toho, že po skončení športových zápasov dodatočne menili v počítačoch podané tikety tak, aby sa stali výhernými. Kanceláriu tak mali podviesť najmenej o 17 miliónov korún. Následne spoločnosť kontrolovalo Daňové riaditeľstvo, ktoré požiadalo ministerstvo o odňatie licencie, keďže Formula napriek rozbehnutému trestnému stíhaniu naďalej prijímala vklady.

Spoločnosť sa v júli odvolala voči odňatiu licencie na prevádzkovanie stávkových hier, o ktorom rozhodlo koncom mája ministerstvo financií. Formula však medzičasom prestala prijímať stávky a podľa niektorých informácií si časť jej pobočiek už začala deliť konkurencia. Spoločnosť s približne 280 pobočkami patrila k najväčším na Slovensku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu