Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Formula pozastavila stávky cez internet

BRATISLAVA - Stávková kancelária Formula-tip, ktorej pre údajnú manipuláciu s podanými tiketmi hrozí odobratie licencie, dočasne pozastavila príjem stávok na internete a upravila otváraciu dobu pobočiek.

Spoločnosť zverejnila oznam na svojej internetovej stránke. Ministerstvo financií by malo o osude jednej z najväčších stávkových zberní na Slovensku rozhodnúť najneskôr do dvoch mesiacov.

"Registrácia a podávanie stávok na portáli online.formula.sk sú dočasne pozastavené," uviedol na webovej stránke konateľ Formuly Jozef Jablonický mladší. Tipujúci sa môžu prihlásiť k svojmu kontu a pracovať so svojím kreditom, teda navyšovať alebo znižovať ho, dodal.

O pobočky Formuly, ktorá podľa vlastných informácií disponuje vyše 280 kanceláriami, už prejavila záujem konkurencia. Ak by spoločnosť prišla o povolenie, najväčšiu časť siete jej pobočiek by údajne mala prevziať stávková kancelária Niké; o zvyšok by zrejme súperili Fortuna a Tipsport. Minulý týždeň dostalo z Formuly výpoveď okolo 650 zamestnancov.

Odňať Formule licenciu navrhlo koncom apríla daňové riaditeľstvo po tom, čo polícia obvinila desiatich jej predstaviteľov z falšovania tiketov. Pozmenením nevýherných tipovacích lístkov na výherné mali údajne pripraviť spoločnosť najmenej o 17 miliónov korún. Ministerstvo financií skúma, či Formula neporušila pravidlá podľa zákona o hazardných hrách. "Rozhodneme zhruba do dvoch mesiacov," povedal ČTK hovorca úradu Miroslav Šmál. Lehota 30 dní na správne konanie voči Formule už uplynula, ministerstvo si ju však pre náročnosť preverovania prípadu predĺžilo na 90 dní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu