Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Spoločnosti Formula-tip odobrali licenciu

BRATISLAVA - Ministerstvo financií odobralo stávkovej kancelárii Formula-tip licenciu na stávkové hry.

Dôvodom je, že prevádzkovateľ kurzových stávok porušoval zákon o hazardných hrách, informovalo dnes ČTK ministerstvo. Spoločnosť sa môže proti rozhodnutiu odvolať. Polícia ešte v apríli obvinila desiatich predstaviteľov spoločnosti z falšovania tipovacích lístkov.

"Rozhodnutie ešte nenadobudlo právoplatnosť a z uvedeného dôvodu ministerstvo financií nebude zverejňovať podrobnosti tohto rozhodnutia. V prípade, že Formula-tip v lehote do 15 dní odo dňa jeho doručenia nepodá rozklad na ministerstvo, rozhodnutie nadobudne právoplatnosť," poznamenalo ministerstvo. Stanovisko spoločnosti ČTK zisťuje.

O odňatie licencie žiadalo Daňové riaditeľstvo. Firma napriek rozbehnutému trestnému stíhaniu naďalej prijímala vklady, zhruba pred mesiacom však dala výpoveď takmer 650 zamestnancom. Záujem o zhruba 280 pobočiek stávkovej kancelárie už skôr prejavili jej konkurenti, ako napríklad Niké, Fortuna alebo Tipsport.

Formula-tip sa dostala do problémov po tom, čo polícia obvinila predstaviteľov spoločnosti za to, že po skončení športových zápasov dodatočne menili v počítačoch podané lístky tak, aby sa stali výhernými. Kanceláriu tak mali podviesť najmenej o 17 miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu