Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ján obvinený z vraždy: Prečo ho nikto nebráni?

Ján (14) je podozrivý z vraždy susedky Márie H. († 87).
Ján (14) je podozrivý z vraždy susedky Márie H. († 87). (Zdroj: Nový Čas)

HORNÉ VESTENICE - Problémová rodina. Tak nazvali obyvatelia Horných Vesteníc pri Prievidzi rodinu Jána (14), ktorý je podozrivý z vraždy susedky Márie H. († 87).

Podľa ľudí má nielen Ján komplikovanú povahu, ale poriadni beťári sú aj jeho bratia - dvojičky Peter a Pavol (10). Tých museli preradiť zo ZŠ v Dolných Vesteniciach do osobitnej školy. O Jánovi už súrodenci na príkaz matky nehovoria, neobhajuje ho ani ona.

Podľa ľudí z dediny mali Peťko a Paľko problémy v škole. „Brali deťom peračníky, perá, ceruzky. Vzali aj 50 korún spolužiakovi a bili sa s deťmi. Preto ich vyhodili zo školy,“ povedal jeden z chlapcov. Ľudia tvrdia, že dvojčatá strávili niekoľko mesiacov mimo Horných Vesteníc. „Mali byť v ústave pri Nitre,“ povedala suseda. To, že Jánovi bratia mali problémy v škole, potvrdil aj starosta obce Pavol Foltán. „Je pravda, že ich museli preradiť do osobitnej školy,“ povedal starosta.

Podľa viacerých ľudí však nie je údajne čistá ani Jánova matka Marta. „A čo má byť? Načo to chcete vedieť?“ Odpovedala na otázku, či v minulosti sedela vo väzení. Viac sa k záležitosti nevyjadrovala. Tieto informácie však policajti vyvrátili. „Nemá u nás žiadny záznam,“ povedala Katarína Hlaváčová z trenčianskej krajskej polície.

Zhovorčiví včera neboli ani Jánovi súrodenci Peter, Pavol a Barborka (13). Báli sa, že by ublížili mame. „Nemôžeme sa s vami rozprávať. Maminka zakázala, plakala by,“ povedali chlapci. Rodina sa do Horných Vesteníc presťahovala iba v roku 1999. Dovtedy bývali v neďalekej Prievidzi. Podľa obyvateľov dedinky žijú v skromnejších sociálnych podmienkach.

Ján sa k vražde susedky priznal mame aj policajtom. Máriu udrel fľašou po hlave a brutálne ju dorezal črepmi. Hrozí mu trest do 15 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu