Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Starenku v Horných Vesteniciach zabil 14-ročný chlapec!

Mária Nemčeková našla svoju mamu ležať v kaluži krvi.
Mária Nemčeková našla svoju mamu ležať v kaluži krvi. (Zdroj: Nový Čas)

HORNÉ VESTENICE – Vraždu 87-ročnej Márie H. v jej dome v Horných Vesteniciach sa podarilo objasniť trenčianskym kriminalistom. Vrahom je iba 14-ročný chlapec.

Mŕtvu starkú našla v utorok zakrvavenú a bez známok života dcéra Mária Nemčeková, ktorá jej priniesla obed. Naposledy sa s matkou videli v nedeľu.

„Mamička bola celá zakrvavená. Keď som ju zbadala, hneď som ju chytila, objala a plakala som: ,Mama, bože, ty si mŕtva! Takouto strašnou smrťou si musela zomrieť?!´ A ona už bola studená...“ spomína Mária Nemčeková. Máriini susedia tvrdia, že v čase, keď malo dôjsť k vražde si nič čudné nevšimli. „Videl som len cudzie červeno-čierne auto, ktoré stálo pri jej dome a nemalo tam čo robiť,“ spomína Máriin sused. „Bývala sama, ale dcéra a vnučka za ňou chodili často. Vravelo sa, že syna má v Amerike. Možno sa toho niekto chytil a zavraždil ju pre peniaze,“ myslí si ďalší dedinčan.

Vitálna stará žena pravdepodobne mladého zlodeja prekvapila. Ten spanikáril, lebo vedel, že ho spoznala. Podľa predbežných poznatkov ju udrel po hlave fľašou, ktorá sa rozbila a črepinami skla jej podrezal hrdlo. Je tiež možné, že ju ešte dobodal nájdeným nožom.

Polícii sa vraha podarilo vypátrať po 72 hodinách. Podľa informácie Mariany Kmecovej z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne mladistvý vrah sa nachádza v policajnej cele s návrhom vzatie do vyšetrovacej väzby. Ako mladistvému mu hrozí trest odňatia slobody do 15 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu