Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Otec Marca: So synom mohol iba telefonovať

Otcovi 11-ročného Marca Masiera sa podarilo so synom spojiť aspoň telefonicky. Zobraziť galériu (8)
Otcovi 11-ročného Marca Masiera sa podarilo so synom spojiť aspoň telefonicky.

BRATISLAVA - Otcovi maloletého Marca sa v nedeľu podarilo so synom spojiť.

Ako pre agentúru SITA povedala Diana Hrončeková, právna zástupkyňa Marcovho otca, s 11-ročným synom sa mu podarilo hovoriť cez telefón poobede. Bol u starých rodičov pravdepodobne v Leviciach, odkiaľ by sa mali presunúť do Sobraniec, uviedla. Marcov otec je Talian a o starostlivosť o syna sa súdi s jeho slovenskou matkou niekoľko rokov.

Otec sa v sobotu pokúšal so synom stretnúť v jeho trvalom bydlisku vo Zvolene. Napriek tomu, že na to mal právo, sa mu to nepodarilo, uviedla ďalej Hrončeková. To, že chlapca vydali z talianskej ambasády v sobotu nad ránom právnej zástupkyni jeho matky sa dozvedel z médií. Otec má podľa rozhodnutia banskobystrického krajského súdu právo stretávať sa so synom každý párnu sobotu od 9:00 do 20:00.

Po príchode do Zvolena zistil, že chlapec ani jeho matka tam nie sú, obrátil sa preto na políciu a požiadal ju o asistenciu. Polícia kontaktovala právnu zástupkyňu matky Andreu Cisárovú, ktorá nevedela kde sa matka so synom nachádzajú. Zástupkyňa banskobystrickej policajnej hovorkyne Petra Babulicová pre agentúru SITA uviedla, že otec Marca bol v sobotu vo Zvolene. Polícia podľa Babulicovej ďalšie informácie k prípadu poskytovať nebude.

Právna zástupkyňa matky Andrea Cisárová pre agentúru SITA uviedla, že právna zástupkyňa otca a otec maloletého Marca "môžu využiť všetky platné právne prostriedky v našej legislatíve, ak si myslia, že bolo porušené ich právo. My budeme každé rozhodnutie, ktoré vydá orgán, ktorý bude o predmetnej veci rozhodovať, rešpektovať," dodala Cisárová s tým, že k ďalším otázkam sa nevyjadrí.

Jedenásťročný Marco Masier sa po viac ako troch dňoch strávených na talianskej ambasáde v sobotu o 2:00 ocitol v rukách právnej zástupkyne jeho matky A. Cisárovej. Spolu s jeho starým otcom ho Cisárová odviezla do bratislavského hotela Carlton, kde ho odovzdali matke. Okresný súd vo Zvolene v piatok dieťa zveril do starostlivosti matky. Tehotná matka si však pre neho osobne prísť, lebo skolabovala a skončila v nemocnici.

Marcov otec je Talian, dieťa má obe štátne občianstva. Otec žil desať rokov na Slovensku, pred rokom odišiel aj so synom na dovolenku do Talianska a nechcel ho vrátiť. Súd v Benátkach po štyroch týždňoch rozhodol, že dieťa musí vrátiť matke a všetky rozhodnutia spadajú pod slovenské súdy. Odvtedy bol prvýkrát s Marcom na Slovensku pred dvoma týždňami, kde zrejme podľa matky dohodol útek chlapca na ambasádu. Dal mu peniaze na taxík a keď sa začiatkom týždňa vrátili s matkou z dovolenky, chlapec taxíkom odišiel z bratislavského letiska na ambasádu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu