Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Fantázia rodičov nemá hraníc: V Košiciach sa narodili aj Shanaya, Achiles, Amy či Suleika

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

KOŠICE - V roku 2017 sa v pôrodnici súkromnej nemocnice Košice-Šaca narodilo 1 946 detí. Oproti predošlému roku mali mierny náskok dievčatá, ktorých sa narodilo 977. Chlapcov sa narodilo 969. Dvadsaťtri pôrodov skončilo príchodom dvojčiat na svet.

Na gynekologicko – pôrodnickej klinike UNLP v Košiciach sa v minulom roku narodilo 3098 detí. Viac sa narodilo chlapcov – 1565 a dievčat prišlo na svet 1442. „V porovnaní v rokom 2016 sa u nás narodilo viac detí, vtedy ich bolo 2947. Na našej gynekologicko-pôrodníckej klinike a gynekologicko-pôrodníckom oddelení sa uskutočnilo aj 57 pôrodov dvojičiek a dvakrát sa nám narodili trojičky. Čo sa týka mien, v roku 2017 u nás chlapci najčastejšie dostávali meno Michal, Jakub, Oliver, Peter či Tomáš. Medzi dievčatami prevažovali mená Sofia, Natália, Viktória, Nina, Karolína či Emma,“ informovala nás hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková.  

Aj tento rok sa objavili aj netradičné mená. Medzi tie chlapčenské patrilo napríklad Ab, Amy, Ozan, Seimon, Edin. Dievčatá dostali netradičné mená ako Suleika, Ilmije, Jesabelle, Joschua, Rea, Naira, Ellye či Uliana. V hniezde záchrany sa tento rok našli tri deti- dve dievčatká a jeden chlapček.

Šťastní rodičia svojím ratolestiam narodeným v Šaci taktiež dávali rozličné mená. Medzi tie najzvláštnejšie je dievčenské meno Shanaya a chlapčenské Achiles. Väčšina rodičov však pomenovali svoje deťúrence, momentálne populárnymi menami, ako Adela, Ema, Sebastián či Erik. Najčastejšie však rodičia obdarovali dievčatá menom Nina a chlapcov menom Michal.

Posledné dni roka boli na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice Košice-Šaca hektické. Lekári a sestry na novorodeneckom oddelení sa týždeň pred Vianocami starali až o 38 novorodeniatok. Sviatky sa niesli v pokojnejšom duchu. Štedrý deň patril dievčatkám. Narodili sa štyri princezné. Ešte pokojnejší bol na pôrodnej sále silvestrovský deň, kedy sa narodili iba 2 deti. Prvý deň roku 2018 sa narodili tri bábätká.

Viac o téme: PôrodyKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu