Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na diaľnici rastú stromy!

V smere od Mosta Lafranconi k tunelu Sitina rastú štyri stromy v stredovom páse.
V smere od Mosta Lafranconi k tunelu Sitina rastú štyri stromy v stredovom páse. (Zdroj: Nový Čas)

KARLOVA VES - Aj stromy môžu byť nebezpečné! Najmä ak rastú priamo na diaľnici - v smere od Mosta Lafranconi do Mlynskej doliny.

Štyri listnáče stoja rovno v stredovom páse a dlhé roky si ich nikto nevšíma. Sú však pevnou prekážkou a podľa cestného zákona tam nemajú čo robiť.

Takmer celý diaľničný obchvat patrí pod správu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Okrem časti diaľnice, kde rastú štyri stromy, ktorú vlastní magistrát. „Tie stromy tam nemajú čo robiť, sú pevnou prekážkou a to cestný zákon zakazuje. Magistrát mohol dať stromy odstrániť ešte počas výstavby tunela Sitina, keď premávka na úseku nebola až taká hustá,“ povedal Marcel Jánošík z NDS.

Magistrát však stromy nepovažuje za takú veľkú prekážku, aby ich vyrúbal. „Strom je na diaľnici pevnou prekážkou. Musí byť označený alebo ohradený. A tieto štyri rastú medzi zvodidlami,“ tvrdí Tatiana Kratochvílová z magistrátu.

Cestný úsek po majetkovoprávnom vyrovnaní prejde do vlastníctva NDS, ktorá kvôli bezpečnosti premávky dá stromy pravdepodobne vyrúbať.

ČO HOVORÍ ZÁKON?

Na vozovke a k rajniciach diaľnic, ciest a miestnych kom uniká cií s a nesm ú, s výnimko u dopra vných znač iek a dopravných zariadení, umiestňovať predmety tvori ace pevnú prekážku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu