Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenský raj: Požiar je už lokalizovaný

(Zdroj: TASR)

POPRAD – Hasiči dnes o 14.30 hod. stiahli všetkých ľudí z požiaroviska v Slovenskom raji, ktorí sa podieľali na likvidácii požiaru.

Požiar je lokalizovaný, ale naďalej tlejú pne, vývraty, spadnuté kmene stromov a pri zmene počasia hrozí, že sa opätovne rozhoria. „Pršalo, je mokro, terén je klzký. Už to však nie je v takom štádiu, že by sa mohlo niečo rozšíriť. Sú tam ešte miesta, ktoré trochu dymia, ale situácia nie je riziková,“ uviedol pre SITA riaditeľ hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch.

Na požiarovisku zostali hliadky, ktoré budú monitorovať situáciu. Na mieste zostal celý jazierkový systém s hadicovým vedením. V utorok prídu dohášať požiarovisko okrem popradských hasičov aj príslušníci Záchrannej brigády HaZZ z Humenného, ktorí prejdú celé požiarovisko. „Najskôr v stredu dáme pokyn na balenie jazierkového systému,“ doplnil O. Šproch. Požiar v lokalite Koč zasiahol plochu približne 16 hektárov.

Riaditeľ popradských hasičov dnes poďakoval všetkým hasičom i pilotom vrtuľníkov, ktorí sa podieľali na likvidácii požiaru. Šproch ocenil, že pri požiari v takomto náročnom teréne sa nikto nezranil. Hasiči sa už teraz tešia na šampanské, ktoré im počas návštevy prisľúbil minister obrany František Kašický. „My sme svoju úlohu splnili, teraz čakáme na splnenie ministrovho sľubu,“ povedal jeden zo zasahujúcich hasičov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu