Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľký návrat do parlamentu! Legendárny Mečiarov človek a milovník vínka asistuje kotlebovcom

Ján Cuper Zobraziť galériu (5)
Ján Cuper (Zdroj: SITA/archív)

BRATISLAVA - Veľký návrat do parlamentu. Ex-HZDSák Ján Cuper (70) sa po vyše desiatich rokoch vracia do národnej rady. Bude z neho poradca pre extrémistov. A to iba pred nedávnom skončil ako vysokoškolský učiteľ práva.

Cuper sa vryl do pamäti Slovenska najmä autonehodou, pri ktorej bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Vtedajší poslanec koktal do kamery a nevedel súvisle vyslovovať vety. "Napije sa jak doga. Je na mol," spomínala svedkyňa, ktorú márne Cuper presviedčal, že nepil. Nakoniec priznal, že vypil "malé pivko" a "orešanské". Nehoda sa stala pred 12 rokmi v Modre.

Expolitik nám potvrdil, že už podpísal zmluvu s poslancom parlamentu Jurajom Kolesárom z Kotlebovej ĽSNS. Informovali o tom Aktuality.  Kto s nápadom novej práce prišiel, nechcel priznať. Väzby na kotlebovcov však nie sú nové. Kandidoval za nich aj do parlamentu v roku 2016 z 25. miesta.

Juraj Kolesár v parlamente
Zobraziť galériu (5)
Juraj Kolesár v parlamente  (Zdroj: Jan Zemiar)

Cupera sme sa spýtali, či mu nevadí, že bude pracovať pre fašistickú stranu a jej poslanca.  "Ja som s ich programom uzrozumený. Nikde tam nenájdete ani náznak toho, čo sa blíži fašizmu. A korporátni fašisti vám nevadia?," prešiel hneď do protiútoku Cuper. "Oni sú iba ľudovci," pokračoval v obhajobe svojho nového zamestnávateľa. "Sú to iba klišé," tvrdí o prívlastkoch, ktoré kotlebovci najčastejšie schytávajú.

Veľký návrat do parlamentu!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na záver nám tiež priznal, že liberalizmus mu nikdy nevoňal. "Nikdy som nemal rád liberálov, ani červených, ani bielych. Možno trochu národných," zakončil so smiechom bývalý HZDS-ák.

Pozrite si legendárnu reportáž TV Markíza, kde Cuper "exceluje"

Cuper bol tiež obhajca bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Ivana Lexu. Spolu absolvovali aj výstup na vrch Kilimandžáro. Lexa ho však vtedy nezvládol.

Veľký návrat do parlamentu!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Bývalý Mečiarov poslanec strávil v parlamente dlhé roky. Od roku 1992 až do roku 2006, kedy sa nedostal na kandidátku HZDS.

V apríli tohto roka mu tiež právnická fakulta na Univerzite Komenského nepredĺžila zmluvu. Dlho bez práce však neostal.

Viac o téme: ĽSNSJán Cuper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu