Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Úrad pre dohľad zistil pochybenia v ošetrovateľskom zariadení v Nitre: Rozhoduje o sankcii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

NITRA – Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) zistil pochybenia v zariadení Zlatý vek - Dom ošetrovateľskej starostlivosti Nitra. Prešetroval tu štyri prípady, z toho v troch prípadoch už dohľady ukončil.

V dvoch z nich úrad skonštatoval, že pacientom nebola zdravotná starostlivosť poskytnutá správne. „Úrad zistil nedostatky pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti v rozsahu ošetrovateľskej starostlivosti. V súčasnosti vedú správne konania o uložení sankcie,“ uviedla hovorkyňa ÚDZS Andrea Pivarčiová. K výške hroziacej sankcie ani k bližším okolnostiam týchto prípadov sa hovorkyňa nevyjadrila. Dodala, že v jednom prípade bol dohľad ukončený ako neopodstatnený a v jednom prípade dohľad stále prebieha.

Zlatý vek sa dostal do médiá po tom, čo poslankyňa Nitrianskeho samosprávneho kraja Renáta Kolenčíková uviedla na zastupiteľstve v decembri 2016, že klienti Zlatého veku žijú v zlých podmienkach, v smrade a v špine. Podľa jej slov sa na ňu obrátili viacerí príbuzní klientov a sťažovali sa na zlú kvalitu poskytovaných služieb. Krajskí poslanci schválili na tom istom zastupiteľstve zariadeniu dotáciu 25-tisíc eur. Zlatý vek sa voči tvrdeniam poslankyne dôrazne ohradil.

Viac o téme: StarostlivosťPochybenieDôchodcovia Zlatý vek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu