Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Študoval útočník z Glasgowa na Slovensku? Ministerstvo pochybuje

Horiace auto s Chalidom Ahmedom vráža do terminálu letiska v Glasgowe.
Horiace auto s Chalidom Ahmedom vráža do terminálu letiska v Glasgowe. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra vo štvrtok spochybnilo svoje stredajšie vyhlásenie, že jeden z mužov, ktorý čelí podozreniu z príprav teroristických útokov v Británii, študoval medicínu na Slovensku.

Pochybnosti sa týkajú veku, ale aj totožnosti útočníka. Chálid Ahmad leží v nemocnici s ťažkými popáleninami, ktoré utrpel pri útoku na letisko v Glasgowe.

"V tejto chvíli môžeme len potvrdiť, že človek s takýmto menom, ale s rokom narodenia 1976, študoval na Slovensku, v Martine," povedal televízii TA3 Tomáš. Ešte v stredu úrad podľa TA3 tvrdil, že muž má 27 rokov. Televízia však doplnila, že zatiaľ nie je jasné, či útočník sa naozaj volá Chálid Ahmad.

"Slovenská polícia je pripravená spolupracovať s britskými úradmi, vykoná úkony, ktoré potvrdia alebo vyvrátia, či ide o toho istého muža," poznamenal Tomáš. Dodal, že až do výsledku tohto vyšetrovania sa slovenská strana k prípadu už vyjadrovať nebude. O tom, že Ahmad študoval na Slovensku, informovala tiež britská tlač.

Útočníka zadržali po útoku na glasgowskom letisku 30. júna po tom, čo sa s ďalším mužom vrútili do hlavného terminálu s autom, ktoré sa následne vznietilo. Podľa skorších vyjadrení britskej polície je s popáleninami na 90 percentách tela v kritickom stave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu