Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Srdcervúci príbeh matky (45) štyroch detí: Väzenie za absurdný trestný čin, Kiska zakročil

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dcéra mala neospravedlnené hodiny, za ktoré si to odniesla matka. Pol roka vo väzení. To bol verdikt súdu, ktorý nešťastnej žene zmenil život. Až dodnes. Prezident Andrej Kiska sa rozhodol konať.

"Väzenie alebo starostlivosť o hendikepované dieťa?," pýta sa prezident Kiska na Facebooku. "Áno, urobila v živote niekoľko chýb, ale jej najmladšie, štvrté dieťa nie. Odsúdená žena sa denne stará o telesne a mentálne hendikepovanú dcéru, ktorá navštevuje špeciálnu školu, kam ju pravidelne vozia autobusom. Dcéra je na matku veľmi naviazaná," rozpráva príbeh matky Kiska.

45-ročná žena a matka štyroch detí dostala pol roka väzenia za to, že jej 16-ročná dcéra mala opakovane veľa neospravedlnených hodín na základnej škole. Za túto nedbanlivosť bola odsúdená už predtým. Ostatné deti, okrem hendikepovanej dcéry, už medzičasom povinnú školskú dochádzku ukončili.

Kiska jej dal však milosť, jej rodina si podľa neho zaslúži šancu. "6 mesiacov väzenia som jej podmienečne odpustil. Inej trestnej činnosti sa žena doposiaľ nedopustila. Rodina si zaslúži dostať ešte šancu," zakončil prezident svoje rozhodnutie.

Prezident odpustil odsúdenej trest odňatia slobody pod podmienkou, že odo dňa udelenia milosti do 31. 12. 2017 nespácha úmyselný trestný čin.

Prezident pri udeľovaní podmienečnej milosti postupoval podľa čl. 102 ods. 1 písm. j) Ústavy Slovenskej republiky a § 472 a 475 Trestného poriadku.

Viac o téme: MilosťAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu