Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nad Turčianskymi Teplicami sa zrazili dva vetrone

TURČIANSKE TEPLICE - Neďaleko Turčianskych Teplíc sa v piatok popoludní asi v kilometrovej výške zrazili dva vetrone.

Obom pilotom sa však podarilo z lietadiel vyskočiť a otvoriť padáky. Jeden z nich sa asi podrobí operácii nohy, druhý skončil s odreninami a škrabancami. ČTK to povedal žilinský policajný hovorca Igor Mahút.

"K zrážke došlo vo vzdušnom priestore v lokalite obcí Dubové a Budiš. Po náraze sa vetrone zrútili do lesného porastu asi päť kilometrov od obce Dubové," uviedol Mahút.

Stroje viedli 36-ročný pilot z Lučenca a 20-ročný pilot z Prievidze. Práve v Prievidzi prebiehajú majstrovstvá Slovenska v bezmotorovom lietaní, odkiaľ obaja piloti vzlietli.

Nehody vetroňov nie sú ojedinelé. Tento mesiac po páde vetroňa utrpel ťažké zranenia 36-ročný profesionálny pilot, ktorý sa zrútil neďaleko popradského letiska. Podobná nehoda sa stala vlani v septembri vo Vajnoroch neďaleko Bratislavy, kde sa pri prehliadke akrobatického lietania zrazili dve malé lietadlá. Jedného z pilotov vtedy museli odviesť do nemocnice.

Viaceré nehody malých lietadiel však v minulosti skončili smrťou. V septembri 2005 zomreli po páde lietadla pri Lučenci dvaja piloti, v júli toho istého roka zomrel pri havárii pilot rogala pri Gajaroch neďaleko hraníc s Rakúskom. Krátko predtým tiež zomreli dvaja piloti pri havárii dvoch malých lietadiel neďaleko Ružomberka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu