Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Obrovský úlovok proti narkomafii: Takmer pol tony kokaínu na jachte, členom gangu aj Slovák

Španielska polícia zadržala pašerákov drog, medzi nimi aj Slováka Zobraziť galériu (4)
Španielska polícia zadržala pašerákov drog, medzi nimi aj Slováka (Zdroj: Foto: guardiacivil.es)

CÁDIZ - Poriadnym úlovkom sa môže pochváliť španielska polícia. Rozložila drogový gang. Do Európy chcel prepašovať 403 kíl kokaínu, ktoré by na čiernom trhu mali hodnotu viac ako 14 miliónov eur.

Medzinárodná zločinecká skupina organizovala nelegálny dovoz drogy z Južnej Ameriky. Operácia začala, keď muži zákona spozorovali podozrivé plachetnice kotviace v španielskych prístavoch, najmä v Denia (Alicante), na Ibize na Baleárskych ostrovoch a Santa Cruz de Tenerife na Kanárskych ostrovoch. 

FOTO Obrovský úlovok proti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: guardiacivil.es)

FOTO Obrovský úlovok proti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: guardiacivil.es)

Zistili nezrovnalosti v dokumentácii, v histórii posádok a anomálie v záznamoch. Ako informuje portál denia.com, prístavy na Pyrenejskom polostrove slúžili na ďalší transport kokaínu do Európy. Drogy pochádzali z karibských ostrovov Grenada, Svätá Lucia a krajiny Trinidad a Tobago. Boli uložené v člnoch, ktoré ostali niekoľko dní opustené, čakajúc na ďalší prevoz. Policajti spozorovali, že posádky člnov sa počas čakania menili, dokonca na člnoch pašeráci vymieňali vlajky s cieľom zmiasť vyšetrovateľov.

FOTO Obrovský úlovok proti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: guardiacivil.es)


Prečítajte si aj:

Veľká MAPA drogovej scény Európy: Slováci sa dostali na vrchol rebríčka


Muži zákona udreli v španielskom prístave Cádiz, kde mala prebehnúť registrácia plavidla Moloko. Zaistili v ňom balíky, ktoré dokopy obsahovali 403 kilogramov kokaínu. Pri razii zaistili aj počítače a rad dokumentov. Polícia následne zastavila štyri posádky a celkovo zadržala sedem ľudí - Španielov, Talianov a Slováka. Zadržané osoby posadili do väzby, kde čakajú na svoj ďalší osud. "Slovenská polícia, podľa medzinárodných dohôd, poskytuje vždy nevyhnutnú súčinnosť a všetky potrebné informácie zahraničným partnerom," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR Denisa Baloghová.  

 

Viac o téme: PrístavŠpanielskoCáditPašovanie drog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu