Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na Čapajevovej strašia polorozpadnuté domy

Asanáciu predražuje azbest - stála by až šesť miliónov korún Zobraziť galériu (3)
Asanáciu predražuje azbest - stála by až šesť miliónov korún

PREŠOV - Na Čapajevovej ulici v Prešove „straší“ šesť starých, napoly zrútených domov. Múry a strechy domov obsahujú nebezpečný azbest a navyše sa v ich okolí začínajú tvoriť divoké skládky. Mesto zatiaľ nevie, ako tento problém vyrieši.

Staré barabizne stoja vo vilovej štvrti, neďaleko futbalového štadióna Tatran Prešov. Ideálne by bolo zbúrať ich. Cena za asanáciu je však vďaka azbestu, teda nebezpečnému odpadu, veľmi vysoká. „Za likvidáciu šiestich domov by sme museli zaplatiť šesť miliónov korún,“ potvrdil prednosta prešovského mestského úradu Jozef Višňovský. Okrem toho, mesto toľko peňazí na tento účel ani nemá k dispozícii, lebo nie sú vyčlenené v tohtoročnom rozpočte.

„Problém je aj v tom, že ak by sme pozemky následne chceli predať, museli by sme náklady na asanáciu zarátať do ceny, čo by ju značne zvýšilo,“ podotkol J. Višňovský. Podľa prednostu by bolo ideálne predať pozemky prípadnému záujemcovi aj s domami, aby ich následne odstránil na vlastné náklady. O kúpu týchto pozemkov už mal pred vyše polrokom záujem prešovský futbalový klub. Poslanci však ich odpredaj vtedy neschválili. Situácia sa však musí vyriešiť čo najskôr, lebo do domov sa sťahujú bezprizorní ľudia. Výsledkom je halda smetia, raz tam dokonca vznikol aj požiar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu