Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Útoky na koptov v Egypte: Lajčák zaslal sústrastný telegram

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák (Zdroj: SITA/Peter Maďar)

KÁHIRA/BRATISLAVA - Slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák zaslal v nedeľu v súvislosti s teroristickým útokom na koptské chrámy v Egypte - Kostol sv. Marka v Alexandrii a Kostol sv. Juraja v Tante - sústrastný telegram svojmu egyptskému rezortnému kolegovi Sámihovi Šukrímu. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie v Bratislave.

"S rozhorčením a zármutkom som prijal tragickú správu o teroristických útokoch v deň, keď si koptskí občania Egypta pripomínali Kvetnú nedeľu. V súvislosti so smrťou nevinných obetí v Tante a Alexandrii žialim spolu s pozostalými a celým egyptským ľudom," vyjadril svoju účasť minister Lajčák.

Zároveň zdôraznil, že Slovensko sa aktívne a trvalo zapája do boja proti hrozbe terorizmu, a ubezpečil Šukrího o solidarite svojej krajiny v boji egyptského ľudu proti terorizmu. K zodpovednosti za samovražedné útoky, ktoré si podľa najnovších informácií vyžiadali najmenej 45 mŕtvych, sa prihlásili militanti zo sinajskej odnože extrémistickej organizácie Daeš.

Viac o téme: útok EgyptMiroslav LajčákDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu