Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéf Facebooku vydal oznam a začali sa diať veci: Rozpútala sa novodobá vojna, Kotleba zmizol!

Marian Kotleba Zobraziť galériu (3)
Marian Kotleba (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Tvrdá rana Kotlebovi! Zneškodnili mu zbraň, aj pomocou ktorej sa jeho strana dostala do parlamentu. Desiatky tisíc fanúšikov Kotlebu tak prišli o svoj hlavný informačný kanál na Facebooku. Zaujímavý je fakt, že zrušenie prišlo tesne po zablokovaní recesistickej stránky, ktorá útočila na kotlebovcov. Tomuto sa hovorí naozajstná facebooková vojna!

Od piatkového rána nefunguje na Facebooku strana Kotleba - Ľudová strana naše Slovensko, ktorá je hlavnou fanúšikovskou stránkou kotlebovcov. "Prepáčte, tento obsah práve nie je k dispozícii," píše sa na Facebooku, keď si ju chcete rozkliknúť. Stránku zrejme zablokoval samotný Facebook na základe podnetu od iných používateľov. Nahlasovanie začalo pravdepodobne po tom, čo zablokovali na Facebooku parodickú stránku Zomri, ktorá útočila kotlebovcov. Tá následne ohlásila odvetu a vyzvala svojich fanúšikov na blokovanie kotlebovských stránok.

Šéf Facebooku vydal oznam
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ide o tvrdú ranu kotlebovcom, keďže táto stránka mala až vyše 80 tisíc sledovateľov, teda ľudí, ktorí ju lajkli. Prostredníctvom nej sa dali dobre šíriť stranícke posolstvá medzi fanúšikov. Druhá najväčšia stránka predsedu strany Mariana Kotlebu má len o tri tisícky fanúšikov menej.

Zuckerberg zakročil proti falošným správam

Vyzerá to tak, že so zákazom falošných správ to myslí vážne aj šéf Facebooku Mark Zuckerberg. Ten oznámil, že jeho spoločnosť bude zasahovať oveľa prísnejšie voči falošným správam, tzv. fake news. "Štartujeme testovanie nového mechanizmu, ktorý pomôže odhaľovať falošné správy," napísal Zuckerberg.

Šéf Facebooku vydal oznam
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Kotlebovci sú silní na Facebooku

Facebook je v súčasnosti silným médiom. Dá sa zjednodušene povedať, že pomocou šírenia správ na Facebooku sa dostali v parlamentných voľbách do zákonodarneho zboru kollárovci aj kotlebovci. Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár má spolu s Marianom Kotlebom na sociálnych sieťach desiatky tisíc fanúšikov.

Samotní kotlebovci ovládajú na Facebooku vyše stovku fanúšikovských stránok. Pomocou nich šíria svoje extrémistické odkazy mnohým ľuďom. Rôzne odnože stránok kotlebovcov nesú v názve väčšinou miesto či mesto pôvodu (mesto, obec).

Viac o téme: ĽSNSMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu