Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Amatéri! Kotlebovci chceli potrestať flákačov: Urobili chybu, obrali by o peniaze chudobných

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Takto to vyzerá, keď v parlamente predkladajú zákony extrémisti. Kotlebovci sa v parlamente snažili presadiť skresanie dávok pre Slovákov, ktorí nemajú vychodenú strednú školu. Nevšimli si však jeden podstatný detail.

"Oni sú nielen fašisti, ale najmä trúby," napísal o návrhu z dielne ĽSNS nezaradený poslanec Miroslav Beblavý, ktorý naň upozornil. Poslanci Kotlebovej strany chceli zobrať prídavky všetkým, ktorí nemajú vychodenú strednú školu, aj keď pracujú.

Ibaže ich návrh mal jednu chybičku krásy. "Neprečítali si zákon a tak nevedia, že za strednú školu sa počíta aj osobitná dvojročná škola pre absolventov osobitnej základnej školy Takže desaťtisíce tvrdo pracujúcich rodičov, ktorí nedokončili štvorročné či päťročné štúdium na gymnáziu, priemyslovke či učňovke, by o prídavky prišlo, ale ničnerobiaci absolvent osobitnej školy by ich dostával ďalej," všimol si poslanec.

Ich nenávisť voči Rómom by podľa neho napáchala škody na desiatkach tisíc zamestnaných rodičoch. Rómov ako aj nerómov.

Amatéri! Kotlebovci chceli potrestať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Miroslav Beblavy)

Na záver pridal Beblavý odkaz, aby tento trapas ľudia šírili ďalej. "Šírte aj toto, nech ich priaznivci vedia, že fašisti chvalabohu vedia strieľať maximálne tak do vlastného kolena!"

Poslanci neposunuli do druhého čítania novelu zákona z dielne ĽSNS. Prídavky na deti sa nebudú vyplácať len stredoškolsky vzdelaným rodičom. Takýto návrh predložila do Národnej rady (NR) SR skupina poslancov ĽSNS v novele zákona o prídavku na dieťa. Poslanci parlamentu ho však neposunuli do druhého čítania.

Podľa predkladateľov predstavujú plošne vyplácané prídavky na deti nežiaducu a kontraproduktívnu formu podpory zvyšovania pôrodnosti. Preto navrhovali zmenu v ich vyplácaní. Tým kotlebovci zrejme mysleli Rómov.

Viac o téme: ParlamentĽSNSMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu