Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhadná smrť Gauliedera (✝66) zasiahla Slovensko: Vieme, kedy a kde ho pochovajú

František Gaulieder Zobraziť galériu (3)
František Gaulieder (Zdroj: Facebook/František Gaulieder)

GALANTA – Bývalého poslanca Národnej rady Františka Gauliedera za doteraz nevyjasnených okolností zrazil vlak v noci z 24. na 25. marca pri Trnovci nad Váhom v okrese Šaľa. Polícia udalosť vyšetruje ako usmrtenie, ale aj ako obmedzovanie osobnej slobody. Gaulieder bol v Galante poslancom prvé volebné obdobie, predtým sa verejnými záležitosťami zaoberal ako občiansky aktivista. Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční v pondelok 3. apríla o 15:00 na novom cintoríne v Galante. Informuje o tom internetová stránka mesta www.galanta.sk.

Nové odhalenia v smrti Gauliedera! Záhadná obálka, odborník hovorí o vražde

Ako poslanec ostro kritizoval vedenie mesta, na primátora Petra Pašku podal aj niekoľko trestných oznámení. Vzájomné zlé vzťahy nepopiera ani Paška. Podľa neho si v minulosti dobre rozumeli, zlom vo vzťahoch nastal v komunálnych voľbách v roku 2014, v ktorých sa Paška stal primátorom a Gaulieder skončil na druhom mieste.

Záhadná smrť Gauliedera (✝66)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto RTV Krea, repro foto SeredOnLine)

V minulosti Gauliederovi vybuchla pred domom bomba, v schránke si viackrát našiel náboj a krátko pred jeho smrťou informoval, že mu niekto hodil do dvora mŕtvu mačku. Približne dva týždne pred tragickou smrťou prišla na Mestský úrad v Galante obálka s fotografiami, ktoré mali aktívneho poslanca kompromitovať.

Záhadná smrť Gauliedera (✝66)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto RTV Krea, repro foto SeredOnLine)

František Gaulieder v minulosti pôsobil aj vo vysokej politike, od roku 1994 bol poslancom parlamentu za HZDS. V roku 1996 ho ako prvého poslanca protizákonne zbavili mandátu. Dôvodom mal byť list, ktorý mal poslať vtedajšiemu šéfovi parlamentu Ivanovi Gašparovičovi, v ktorom sa vraj vzdal mandátu. Štát mu po sťažnosti na Európskom súde pre ľudské práva vyplatil odškodné 30-tisíc eur.

Viac o téme: RozlúčkaFrantišek Gaulieder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu