Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nové odhalenia v smrti Gauliedera! Záhadná obálka, odborník hovorí o vražde

František Gaulieder Zobraziť galériu (4)
František Gaulieder (Zdroj: Facebook/František Gaulieder)

BRATISLAVA - Vražda? Okolo smrti Františka Gauliedera panujú stále nejasnosti. Nové informácie, ktoré vyplávali na povrch, môžu však naznačovať, že nešlo o samovraždu. Pred jeho smrťou sa totiž diali záhadné veci. Známy bezpečnostný analytik hovorí dokonca otvorene o vražde!

Kompromitujúci list

Tesne Podľa informácií TV JoJ s odvolaním sa na zdroj blízky mestskej radnici, mal tesne pred jeho smrťou prísť do podateľne list určený primátorovi Galanty a mestským poslancom. Mali byť  v ňom kompromitujúce fotky zachytávajúce Gauliedera v chúlostivej situácii. Fotky si mal pozrieť aj sám Gaulieder. So súhlasom mesta ich skartoval priamo na úrade. Na obálke bolo uvedené číslo sedem.

Vyhrážali sa mu
Zobraziť galériu (4)
Vyhrážali sa mu  (Zdroj: repro foto tv joj)

Analytik hovorí o vražde

Smrť Gauliedera zarazila aj bezpečnostného analytika a bývalého novinára Milana Žitného. Na svojom Facebooku napísal, že to nebola samovražda, ale vražda. "Niet pochýb, že Fera Gauliedera zavraždili. Ak šiel na hrob otcovi a volal kamarátovi, že má problém s dverami na aute, a že a by sa s tým nedalo jazdiť, tak mu zavolá, aby ho odviezol, netreba viac uvažovať o inej verzii," napísal Žitný.

Nové odhalenia v smrti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Teórií je viac

Polícia našla Gauliederovo auto zaparkované v Trnovci nad Váhom a mobilný telefón sa nachádzal v uzamknutom vozidle. Služobný policajný pes nezachytil žiadnu pachovú stopu. V tejto súvislosti sa vynára podozrenie, že mohol byť exposlanec násilím vtiahnutý do iného vozidla. Rušňovodič ohlásil zrážku na trati okolo pol tretej v noci. Telo mŕtveho politika našla polícia až o štvrtej hodine ráno a jeho zranenia nenasvedčovali, že by si ľahol pod vlak. Rovnako nie je pravdepodobná ani čelná zrážka s vlakom. Tieto nevyjasnené okolnosti môžu naznačovať aj to, že exposlancovi niekto s odchodom na druhý svet pomohol.

Gaulieder z čias, keď bol poslancom parlamentu
Zobraziť galériu (4)
Gaulieder z čias, keď bol poslancom parlamentu  (Zdroj: TASR/Vladimír Benko)

Vzoprel sa Mečiarovi

František Gaulieder sa stal poslancom NR SR po voľbách v roku 1994, keď kandidoval za HZDS. Bol kritikom Mečiarovej vlády. V roku 1996 bol zbavený poslaneckého mandátu, čím boli podľa Ústavného súdu SR porušené jeho práva. V roku 2014 sa Gaulieder stal poslancom Mestského zastupiteľstva v Galante. V roku 2012 a neskôr aj v roku 2015 mu niekto do poštovej schránky vhodil obálku s nábojom. V minulosti mu už pred domom vybuchla bomba. Pred smrťou mu na dvor hodili tiež mŕtvu mačku.

Počul kontroverzný rozhovor

Gaulieder sa v minulosti nechal počuť, že bol očitým svedkom rozhovoru na Úrade vlády, ktorý by mohol viac prezradiť o tom, kto stál za únosom Kováča mladšieho. Jeho výpoveď má byť v utajovanom spise v kauze únosu.

Polícia vyšetruje smrť ako usmrtenie

Polícia vyšetruje smrť bývalého poslanca Františka Gualiedera aj ako usmrtenie, aj ako obmedzovanie osobnej slobody. Informovala o tom RTVS. "Polícia vo veci koná a vedie trestné stíhanie vo veci trestných činov usmrtenia a obmedzovania osobnej slobody. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme poskytovať žiadne informácie," povedala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová.

Viac o téme: VlakSmrťVraždaHZDSFrantišek Gaulieder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu