Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Škandál v Británii ukončený: Za sexuálne obťažovanie súd Slováka Matúša poslal do väzenia

Matúš V. Zobraziť galériu (2)
Matúš V. (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Ďalší Slovák v zahraničí sa postaral o zlé meno našej krajiny. Dvadsaťštyriročný muž sa stal jedným z najhľadanejších osôb vo Veľkej Británii. Anglická polícia po sexuálnom deviantovi pátrala a teraz prišiel verdikt. Obvinenie a následne odsúdenie.

Matúš V. pochádzajúci z Dolného Kubína si poriadne skomplikoval život. Sexuálne obťažovanie maloletých dievčat sa mu stalo osudným. Prvýkrát mal podľa medializovaných informácií zaútočiť 6. decembra minulého roka. Zameriaval sa na študentky, ktoré v ranných hodinách kráčali oblečené v školských uniformách na vyučovanie.

Prvou jeho obeťou malo byť 13 – ročné dievča, ktoré mal chytiť za nohu, dostať sa pod sukňu a pokračovať v obchytkávaní. Školáčke sa podarilo vymaniť z jeho rúk. Na súde túto situáciu potvrdila aj jedna z priateliek mladej slečny, ktorá kričanie o pomoc počula.

Nasledujúce ráno sa situácia opakovala, no obeťou sa tentokrát stalo 14 – ročné dievča. Schmatol ju za stehno, vrhol sa jej okolo pásu a snažil sa ju zodvihnúť zo zeme. Študentka sa nevzdala. Kričala, volala o pomoc a vytrhla sa mu z náručia, čoho sa násilník zľakol a utiekol. 

Škandál v Británii ukončený:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Obete v spise priznali, že sa veľmi snažia vyrovnať s tvrdou životnou skúškou, no aj tak trpia nočnými morami a nepríjemný zážitok im zničil sebavedomie. Matúš V. sa ku sexuálnym útokom na dievčatá priznal. Jeho trestom nie je iba väzenie. Okrem toho musel podpísať register sexuálnych útočníkov a súd mu do budúcnosti vydal zákaz kontaktovať sa s osobami mladšími ako 16 rokov.

Skladník Matúš V. si od sudkyne v meste Burnley vypočul verdikt, ktorý mu zaručil tri a pol roka za sexuálne útoky. Problémy mu mali narobiť aj dokumenty v jeho počítači. Polícia hot totiž vyzvala k spolupráci, no on ju odmietol a informácie zo zariadenia neposkytol. Po odpykaní si trestu bude Slovák deportovaný na Slovensko. Matúš V. prejavil ľútosť a ospravedlnil sa ako obetiam, tak aj rodinám. 

Viac o téme: OdsúdenieAnglickoSlovákMatúš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu