Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Tragická autonehoda pri Holíči: Zrážka s vlakom, vodič nemal žiadnu šancu

Tragická nehoda sa stala v katastri Holíča. Zobraziť galériu (2)
Tragická nehoda sa stala v katastri Holíča. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Tragická nehoda v katastri mesta Holíč. Zrážka motorového vozidla s vlakom sa stala osudnou pre jednu osobu. Ako potvrdila hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová, na mieste zasahujú hasiči. Okolnosti tragédie sú doposiaľ neznáme.

Na železničnom priecestí smerom na obec Kopčany prišlo k fatálnej nehode. Na mieste sa zrazilo auto s osobným vlakom. "Pri zrážke utrpela smrteľné zranenie jedna osoba, ktorá ostala zakliesnená v havarovanom vozidle," uviedla Farkasová.

FOTO Tragická autonehoda pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ako nás informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová, vodič (38) vošiel do koľajiska v momente, keď tadiaľ prechádzal vlak. "V dôsledku zrážky utrpel vodič auta zranenia, ktorým na mieste podľahol," potvrdila hovorkyňa. "Muž utrpel devastačné zranenia nezlúčiteľné so životom. Na mieste bola ošetrená aj žena, ktorá utrpela zlomeninu dolnej končatiny a následne bola prevezená do nemoncice v Skalici," informoval nás hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Smrteľnú zrážku nám potvrdila aj hovorkyňa Železníc SR Martina Pavliková: "Dnes o 11.50 hod. došlo k zrážke osobného vlaku Železničnej spoločnosti Slovensko a.s. s osobným autom Fiat Punto na železničnom priecestí v úseku Kopčany – Holíč." Podľa jej slov je momentálne železničná doprava nahradená autobusmi.

"Príčiny nehody sa vyšetrujú, ale pravdepodobne pôjde o porušenie zákona zo strany vodiča auta, ktorý nezastal pred železničným priecestím a vošiel na priecestie v čase, keď prichádzal vlak," objasnila Pavliková. 

 

Viac o téme: NehodaVlakHolíč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu