Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Na povrch vyšli ďalšie prešľapy vdovca Polláka

Vdovec Viktor Pollák (34) dostal dva roky za podvod pri kúpe televízora na splátky. Zobraziť galériu (3)
Vdovec Viktor Pollák (34) dostal dva roky za podvod pri kúpe televízora na splátky.

PLEŠIVEC - Odlúčení sú takmer už 5 mesiacov. Päť detí na dva roky odsúdeného vdovca Viktora Polláka (34) z Plešivca a ani ich krstná mama, ktorá sa o ne stará, to však nemajú ľahké. Až teraz totiž vyplávali na povrch viaceré staré Pollákove resty.

„Nedoplatky za vodu a kúrenie sa za minulý rok vyšplhali na vyše 14-tisíc korún. Spôsobili to nízke mesačné zálohy na energiu a na dvoch radiátoroch navyše chýbali merače. Tie zrejme demontoval nájomník ešte pred odčítaním,“ povedala Zuzana Pavelková, riaditeľka Bytového družstva v Rožňave, ktoré byt vdovca spravuje. O jeho spätné odkúpenie pre Pollákove deti sa stále snaží Libor Bouček.

Okrem nedoplatkov a podvodu s kúpou televízora na splátky má Pollák na konte aj nesplatenú pôžičku a predaj auta bez súhlasu lízingovej spoločnosti. Oboma prípadmi sa už zaoberajú aj vyšetrovatelia, Pollákovcom dokonca hrozí exekúcia. A hlavnému aktérovi, ktorý už sedí za mrežami, pravdepodobne navýšenie trestu.

„Veríme v otcovu nevinu. Žiaden podvod nespáchal,“ vraví jeho najstarší syn tiež Viktor (14). Spolu s bratom Martinom (9) a sestrami Máriou (13), Táňou (11) a Viktóriou (7) chodia otca navštevovať do väzenia. Ich krstná mama Marta Polláková (55), ktorá sa o deti od februára stará, čím zabránila ich nástupu do detského domova, hovorí: „Nemáme to jednoduché, ale deťom sa spolu s manželom snažím vytvoriť rodinnú pohodu. V škole si zlepšili prospech, takže hádam to už bude len lepšie.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu