Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dôchodca vytrel slovenskej tajnej službe zrak: FOTO Extrémista rýchlo skončil!

Martin Gutten Zobraziť galériu (3)
Martin Gutten (Zdroj: Facebook/Martin Gutten)

BRATISLAVA - A je to jasné. Slovák Martin Gutten, ktorého primárnou náplňou práce mala byť podpora a rozvoj demokratickej spoločnosti rešpektujúcej ľudské práva a základne slobody, pozná svoj verdikt. V polovici februára končí ako pozorovateľ OBSE. Reakcia na jeho kontroverzné správanie na seba nedala dlho čakať.

Po tom ako na nevhodné správanie Slováka Martina Guttena upozornil Ján Benčík na svojom blogu, reakcia z najvyšších miest prišla veľmi rýchlo. Definitívne rozhodnutie o jeho konci vyslovila Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe. Podozrenia extrémistického správania prešetrovalo aj ministerstvo zahraničných vecí, ktoré po vyhodnotení situácie stiahlo z OBSE svoj súhlas na Guttenovo pôsobenie. Slovákovi sa tak misia končí v polovici februára nadobro. Informácie priniesla RTVS. 

Dôchodca vytrel slovenskej tajnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Guttenove nevhodné príspevky na sociálnej sieti nenechali chladným práve Jána Benčíka. Nevhodné slová, chvastúnstvo a vulgarizmy, toto bol pozorovateľ OBSE. Benčík v prvom rade odhalil, že dotyčný po skončení v armáde odchádzal ako major, v misii OBSE sa prezentuje ako plukovník.

Dôchodca vytrel slovenskej tajnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Martin Gutten)

Vo svojich statusoch a komentároch sa pustil snáď do každej témy. Okrem toho, že s výsmechom vysvetlil ako sa dostal do misie, pustil sa aj do samotného Benčíka a prejavil aj svoju neznášanlivosť voči moslimom. "...dobre to robil Pizarro, Columbus či Cortéz... Otvorene sa priznávam k neznášanlivosti k parazitom. A budem ich hubiť, ako to už po tisíce rokov robia naši predkovia!!!"

Toto a omnoho viac zo seba vypustil a nebral ohľad nato, kde a čo je jeho úlohou. Jedno je však isté a potvrdili to aj kompetentné orgány, takýto človek nemá čo robiť na mieste, aké do polovičky februára zastáva.

O kontroverznom Slovákovi pod hlavičkou OBSE sme informovali pred niekoľkými dňami. Upozornil na neho dôchodca Ján Benčík, ktorý na blogoch odhaľuje extrémistov. 

Viac o téme: RozhodnutieOBSEMartin Gutten
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu