Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odhalenie ako hrom: Primátor na neonacistickom koncerte, FOTO s tancujúcim rasistom

Primátor Dobšinej Ján Slovák Zobraziť galériu (2)
Primátor Dobšinej Ján Slovák (Zdroj: archív mesta)

BRATISLAVA - Vyberaná spoločnosť s vyberanými ľuďmi? Primátor Dobšinej má čo vysvetľovať. Dostihla ho fotka z minulosti, na ktorú by najradšej zabudol. Ako to vidí s odstupom času a rozhodol by sa dnes inak?

Pred tromi rokmi bol na koncerte kontroverznej skupiny Ortel, ktorá je známa xenofóbnymi a rasistickými textami. Dnes je z neho primátor mesta Dobšiná a má problém. Nielenže sa objavil na spomínanom koncerte v spoločnosti vyzlečených mužov so zdvihnutými pravicami, ešte aj zapózoval so známym fanúšikom extrémistu Mariana Kotlebu.

Odhalenie ako hrom: Primátor
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Archív Ján Benčík)

Primátora Jána Slováka odhalil na fotografii s Richardom Tiszom bloger Ján Benčík, ktorý odhaľuje extrémistov na webe. V najnovšom blogu poodkryl mentálny svet "Kotlebovho tanečníka", ktorý na svojej sociálnej sieti zverejňuje rasistické príspevky.

Tisza sa preslávil svojim prejavom na zjazde radikálov v Krásnohorskom Podhradí, kde vykrikoval na policajtov.

Odhalenie ako hrom: Primátor
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív mesta)

Primátor svojú účasť na koncerte kontroverznej kapely a kontroverznej spoločnosti obhajuje tým, že jeho firma tam zaobstarávala ozvučenie. Kapelu nechce lustrovať. “Ja v tejto kapele nevidím žiadny problém, dokonca spevák dostal druhé miesto v súťaži Český slávik. Kde by sme skončili, ak by sme takto začali lustrovať kapely,“ povedal Slovák pre denník Sme.

Slovák sa tiež bráni, že na fotkách nehajluje. V čase koncertu len poslancom mesta, primátorom sa stal v roku 2014. Kandidoval ako nezávislý.

Viac o téme: PrimátorMarian KotlebaDobšináOrtel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu