Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kotlebov pištoľník to na Facebooku prestrelil: Jeho nechutné statusy už rieši polícia

Peter Krupa
Peter Krupa (Zdroj: Foto: Facebook)

BRATISLAVA - Kotlebov poslanec Peter Krupa je známy tým, že si do parlamentu priniesol zbraň. Rovnaké rozhorčenie vyvolali aj jeho činy vo virtuálnom svete. Svoj facebookový profil zrušil, no predtým sa tam objavilo mnoho kontroverzných statusov. Tie teraz rieši polícia.

Poslanec Kotlebovej strany Ľudová strana Naše Slovensko sa už za svoje krátke pôsobenie v paralmente stihol blysnúť viacerými kauzami. Mlčiaci Krupa, ktorého podobizeň sa stala námetom mnohých internetových vtipov, sa dostal do povedomia najmä tým, že priniesol do parlamentu zbraň. Na tom by nebolo, samo o sebe, nič hrozné. Zbraň mal v legálnej držbe. V kombinácii s jeho statusmi na Facebooku, v ktorých žiadal vyvraždenie politikov, však vyvoláva predstava pištole v rukách tohto poslanca prinajmenšom obavy. Práve pre jeho činnosť na sociálnych sieťach ho teraz rieši polícia. Krupu môžu obviniť vo veci podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Informovali o tom aktuality.sk.

Opletačky s políciou má Krupa pre svoje vyjadrenia na sociálnej sieti ešte z roku 2012. Polícia už v pondelok 9. mája potvrdila, že v súvislosti s Krupovými statusmi začala trestné stíhanie vo veci. Dnes už prezradila aj skutok. "Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci podpora a propagácia skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd. Keďže vyšetrovanie naďalej trvá, až do jeho skončenia sa nebudeme k veci vyjadrovať,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Krupov profil na sociálnej sieti je dnes už podľa informácií na portáli zamknutý. Jeho statusy si však ešte pred tým všimol bloger Ján Benčík. "Musíme zaistiť existenciu našej rasy a budúcnosť bielych detí,“ napísal Krupa napríklad v januári 2012. O pár dní neskôr zdieľal článok o prieskume verejnej mienky s popisom "tým smradľavým žid***m už úplne j**e“. Presne 18. apríla – na výročie jeho popravy - si pripomenul Jozefa Tisa. Toho považuje za "jediného skutočného prezidenta“. Viacero jeho statusov sa týka Rómov a Židov.

Viac o téme: ĽSNSPeter Krupa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu