Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Danko prehovoril o hodnosti kapitána: Ospravedlňujem sa, vysvetlenie v priamom prenose!

Andrej Danko Zobraziť galériu (3)
Andrej Danko (Zdroj: repro foto TA3)

BRATISLAVA - Danko sa konečne vyjadril k svojmu povýšeniu, vďaka ktorému sa dostal na výslnie. Nie však pozitívne. Verejnosť sa do neho bez pardonu obula a predseda parlamentu je všade prítomný. Vtipy, sarkastické poznámky, či obrázky s rôznym výsmešným textom. Nechcel uraziť nikoho, no za svojimi výložkami si stojí, priznal v rozhovore pre televíziu TA3.

Podľa Dankových slov sa nedá porovnávať menovanie vojaka v zálohe do hodnosti kapitána s povýšením profesionálneho vojaka. "V živote by som si nedovolil porovnať sa s kapitánom - profesionálnym vojakom. V živote by som nepovedal, že sa mu môžem dorovnať z hľadiska kvality, odbornosti, vzdelanosti,“ vyjardil sa predseda parlamentu.

Taktiež sa vo svojej reči ospravedlnil každému, koho sa toľko prepieraná téma jeho povýšenia dotkla. Poukázal aj nato, že hodnosť, ktorú dostal, je nenavrátiteľná. "Nie je možné hodnosť vrátiť, vážim si ju, ospravedlňujem sa profesionálnym vojakom, ale chcel by som ich poprosiť, aby verejne hovorili o tom, že vojak v zálohe je neporovnateľný s vojakom v službe," povedal Danko.

Danko prehovoril o hodnosti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto TA3)

Rozdiel medzi profesionálnym vojakom a vojakom v zálohe je veľký. "Stalo sa to predmetom mediálnych atakov, šikovne použitých na dehonestáciu, a v každom prípade musím priznať aj svoj podiel viny v komunikácii, keďže som myslel, že ľudia viac v spoločnosti rozumejú, čo je profesionálna služba a služba v zálohe. Tie výložky si ctím, pretože som na vojne bol," skonštatoval. Obvinil média z koordinovaných útokov, či z toho, že sú niektorí novinári rovno kúpení. Dôvodom podľa neho samotného majú byť výsledky SNS a to , že "niekomu" šliape na otlak.

Danko prehovoril o hodnosti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto TA3)

V tejto súvislosti sa dotkol aj sporu s Denníkom N, na ktorého webe sa objavila karikatúra z Cynickej obludy. Danko informoval, že žaloba kvôli tomuto incidentu nepadne ale čaká ospravedlnenie. "Nemám čas na šialencov.“ Poznamenal, že niektoré "tvorivosti" ľudí, ktoré sa na margo jeho povýšenia objavili, boli milé. Takým však už podľa neho nebolo, keď mu prišla fotografia chlapca, ktorý na neho mieri so zbraňou, či keď sa objavili "hejty" na sociálnej sieti, alebo porovnávanie so zahynutými vojakmi.

Viac o téme: KapitánDankoHodnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu