Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nová generácia učiteľov, obhajca Tisa a Hitlera: Absurdná obrana, dekan sa dištancuje

Jozef Repka Zobraziť galériu (7)
Jozef Repka (Zdroj: Facebook/Ján Benčík)

BRATISLAVA - Tomuto sa povie vzor pre mladých. Vysokoškolský študent, ktorý bude v budúcnosti možno učiť budúce pokolenia. Vo svojom súkromí extrémistické a konšpiračné teórie. Jeho obhajoba je absurdná. O mladíkovi sa dozvedel už aj dekan, na ktorého fakulte študuje a vyjadril jasné stanovisko.

Bloger Ján Benčík vo svojom blogu upozornil na ďalšieho človeka s extrémistickými názormi. Tento raz na študenta Trnavskej univerzity Jozefa Repku. Ten šíri na sociálnej sieti extrémistický obsah. Okrem iného sa podľa Benčíka hlási aj k obdivovateľovi Adolfa Hitlera Mariánovi Magátovi. Rómov označuje za ,,cigánskych parazitov“ a ,,háveď, ktorá nikdy nepracovala a dostáva všetko zadarmo“.

Repka stojí aj za združením Nedajme si národ slovenský (NNSN). Vo svojich statusoch sa okrem iného obúval aj do Afričanov: "Opice, keď sa vám nepáči, ťahajte naspäť odtiaľ, odkiaľ ste prišli!," napísal na Facebooku Repka.

Nová generácia učiteľov, obhajca
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Ján Benčík)

Prečo sa o neho Benčík zaujímal? "Ani by nestálo za to zaoberať sa touto marginálnou figúrkou, ale skutočnosť, že Repka má v budúcnosti učiť a vychovávať budúce generácie našich potomkov, nevdojak núti človeka zamyslieť sa nad tým, akých absolventov nám ponúkajú niektoré slovenské vysoké školy," píše známy bloger, ktorý sa vo svojich príspevkoch venoval najmä kotlebovcom, ale aj iným extrémistom, ktorí šíria po sociálnych sieťach zvrátené názory.

Podľa Repku bol líbijský diktátor Kaddáfí človek, "ktorý presne vedel, čo sa deje a nebál sa to povedať na hlas".

Nová generácia učiteľov, obhajca
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Ján Benčík)

Vo svojich statusoch sa obdivne vyjadril aj k známemu extrémistovi Mariánovi Magátovi. "Takže, dnes si prvýkrát zmením profilovku za človeka, ktorého si nesmierne cením. Je ním Marian Magat. Ďakujem Majo za všetko čo robíš." a "Nikdy sa za to nehanbím a ani nebudem!!! Stojím za Marian Magat aj celá NNSN!!!," oboznamoval Repka svojich čitateľov.

Repka zaželal ruskému prezidentovi Putinovi všetko najlepšie k narodeninám
Zobraziť galériu (7)
Repka zaželal ruskému prezidentovi Putinovi všetko najlepšie k narodeninám  (Zdroj: Facebook/Ján Benčík)

Repka bol tiež iniciátorom petície za referendum o odvolaní prezidenta Andreja Kisku, ktorého označil viacerými hanlivými výrazmi. 

Nová generácia učiteľov, obhajca
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Ján Benčík)

Ako to v takýchto prípadoch býva, Repka šíril na svojom inom profile aj konšpiračné teórie ohľadom teroristického útoku na americké "dvojičky". Zarážajúce je, že Repka je vysokoškolák a nemal by veriť týmto bludom. Medzi napríklad patrí aj to, že rakovina vzniká zakyslením organizmu.

Nová generácia učiteľov, obhajca
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Ján Benčík)

Nemá kontrolu nad profilom?

Po zverejnení blogu Jána Benčíka tvrdí, že nad facebookovým profilom s menom Jozef Repka nemá kontrolu. A najnovšie sa od neho dištancoval aj dekan Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity.

Dekan sa od neho dištancuje

Dekan Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity René Bílik sa dištancuje od názorov študenta Jozefa Repku na sociálnej sieti, ktoré podľa neho hrubo poškodzujú meno univerzity aj fakulty. 
,,Zoznámil som sa s obsahom týchto vyjadrení a pokladám ich za absolútne neprijateľné a nebezpečné, pretože sú založené na princípe rasovej a sociálnej neznášanlivosti a obdive voči tomu najhoršiemu, čo, žiaľ, tvorí súčasť moderných dejín ľudskej civilizácie,“ napísal Bílik vo vyhlásení, ktoré zverejnil na webovom sídle fakulty.

Bílik vo vyhlásení uviedol, že pri rešpektovaní slobody prejavu, no s vedomím jej hraníc, inicioval konanie, ktoré mu umožňujú interné predpisy vysokej školy. Zároveň poďakoval všetkým, ktorí jeho a vedenie univerzity o probléme informovali. 

Viac o téme: UčiteľJozef Repka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu