Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma na koľajisku v Prievidzi: Stačili dve minúty a starček (83) by už nebol medzi živými

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRIEVIDZA - Prievidzskí mestskí policajti zachránili dnes ráno 83-ročného Prievidžana, ktorý ležal na koľajisku v blízkosti Traťovej ulice v Prievidzi. Na muža upozornil policajtov obyvateľ mesta krátko po 7.30 h, na mieste sa však mal nachádzať už dlhší čas, informoval koordinátor prevencie Mestskej polície (MsP) Prievidza Vít Zajac.

"Muž už javil známky podchladenia. Dokonca bol vyzlečený a vyzutý. Policajti ho na mieste obuli, obliekli, poskytli mu prvú pomoc až do príchodu sanitky, ktorá ho odviezla do nemocnice. Asi dve minúty po tom, čo bol premiestnený k služobnému vozidlu, prešiel koľajiskom vlak - drezina, takže to bolo veľké šťastie," uviedol k zásahu Zajac.

Mestskí policajti totožnosť muža poznajú, ako sa však ocitol v koľajisku, zatiaľ MsP podľa Zajaca nevie. "Nebola s ním možná komunikácia, s ťažkosťami povedal len svoje meno, priezvisko. Zatiaľ sa nevyjadril k tomu, ako sa na toto miesto dostal a prečo tam v skorých ranných hodinách v mrazivom počasí bol," ozrejmil. 

MsP ku koncu minulého roka viackrát pomáhala podchladeným osobám, ktoré sa pohybovali v skorých ranných hodinách po uliciach, prípadne niekde ležali a boli pod vplyvom alkoholu. "V tomto prípade nebolo zjavné, že by muž požil alkohol, no ani sme to nezisťovali. V prvom rade išlo o záchranu života a zdravia osoby," uzavrel.

Viac o téme: DrámaKoľajiskoPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu