Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Macko maškrtník má túlavé topánky

Medvedík je známy maškrtník Zobraziť galériu (4)
Medvedík je známy maškrtník

VYSOKÉ TATRY - Najznámejší tatranský maco sa zrejme hrá s TANAP-om na schovávačku. Po tom, ako sa smelo pohyboval pri ľudských obydliach hľadajúc niečo pod zub, bol nariadený jeho odchyt. On si však zaumienil, že do žiadnej zoo ísť nemieni. Namiesto toho si radšej bude užívať slobodu a maškrty od ľudí.

Prvýkrát sa objavil pri kontajneroch pred dvoma týždňami v kempingu Tatranskej Lomnice, kde potom zo zvyku chodieval častejšie. Zamestnanci kempu vtedy dokonca z obavy zo stretnutia s medveďom odmietali chodiť do práce. K macovi sa - ako položartom povedal majiteľ fínskej sauny v kempingu Peter Lacko, pravdepodobne dostala správa o jeho pripravovanom odchyte, a preto sa viac v kempingu Tatranec neukázal. Viacerí si mysleli, že zahynul. Zoológovia z TANAP-u sa však domnievajú, že túlavého maškrtníka mohol vytlačiť väčší medveď, ktorý sa v tom teritóriu pohybuje.

Podľa najnovších správ jeho „túlavé laby“ viedli do vyšších polôh. Zamieril si to rovno na Zamkovského chatu. Tatranský horský nosič Martin (26) nám potvrdil, že ho videl na chodníku, ktorý vedie na chatu. „Stál odo mňa asi na 30 metrov, ale potom sa vyplašil a zmizol v lese,“ prezradil nám.

Zamkovského chata je vzdialená od Tatranskej Lomnice niečo vyše 7 kilometrov. Macko sa v jej blízkosti, ako nám potvrdil chatár, objavil naposledy minulú stredu. V schovávačke teda pokračuje aj naďalej. Ktovie, kde ho jeho túlavé cestičky povedú ďalej. Už teraz sa špekuluje, kde ho môžeme očakávať najbližšie. V Malej Studenej doline, na Hrebienku či pri Bilíkovej chate? A čo, keď sa spustí dole a vráti sa späť k obľúbeným kontajnerom v kempingu Tatranec? Zatiaľ v hre na schovávačku s TANAP-om vyhráva túlavý macko.

Medvedí príbeh na DVD
Obľúbený príbeh osamelého medvieďaťa a obrovského g r izlyh o si kúpite už v piatok. Na Deň detí bude stáť filmový darček s Novým Časom len 49 Sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu