Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kaliňák odporučil Bratislavčanom výlety na vidiek: Tisíce policajtov a zápchy v uliciach

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bezpečnostné opatrenia počas piatkového Summitu EÚ sú zabezpečené na najvyššej úrovni. Potvrdil to aj minister vnútra Róbert Kaliňák na tlačovej besede venovanej tejto téme.

"Bratislava sa stane centrom pozornosti celého sveta. Ide o udalosť, ktorá nemá v histórii Slovenskej republiky obdobu," začal tlačovku Kaliňák. Poďakoval sa každému, či už ide o média, ktoré informujú obyvateľov o obmedzeniach a opatreniach, školám, súkromným spoločnostiam, magistrátu a každému občanovi, za pochopenie a rešpektovanie všetkých obmedzení. 
 
Vyzval obyvateľov Bratislavy, keď je to možné, aby opustili počas víkendu hlavné mesto. Návštevníkov tiež poprosil, aby si v týchto dňoch odložili cestu do Bratislavy. Ide o takzvaný letný režim, kedy je znížená doprava o 30 až 50% áut na cestách, to je to, na čo Kaliňák apeluje v tento deň.
 
Zdôraznil, že všetky doteraz prístupné informácie ohľadom obmedzenia dopravy treba brať flexibilne. "Bezpečnostná situácia je dynamická vec. Je potrebné si vytvoriť časovú rezervu," vysvetlil minister. Nie je preto možné riadiť sa časmi, ktoré sú uvedené, presne na minútu. Ovplyvniť to môže akákoľvek situácia, či už meškajúce alebo skoršie prílety vysokých predstaviteľov. 
 
Bratislava sa stane nepochybne najstráženejším miestom a mestom v Európe a aj vo svete. Presné počty bezpečnostných zložiek Kaliňák neprezradil. Potvrdil iba, že o bezpečnosť v hlavnom meste sa starajú tisíce policajných príslušníkov, záchranárov, hasičov, vojakov a dobrovoľníkov. Ostatné kraje fungujú v štandarde. 
Viac o téme: BezpečnosťOpatreniaSummit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu