Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Slovák (38) kradol v rakúskom stánku: Smiech ho prešiel, keď zistil, aký exemplárny trest dostal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: PR SR)

BRUCKNEUDORF - Poriadnu hanbu v neďalekom Rakúsku nám narobil 38-ročný Slovák. Ešte v januári lúpežne prapadol novinový stánok. Kvôli pestrej minulosti mu hrozí až osem rokov za mrežami.

Muž sa pokúsil trafiku v Bruckneudorfe so zbraňou prepadnúť ešte 27. januára. Pristúpil k predavačke a pod hrozbou od nej žiadal peniaze. Žena odmietla a spod pultu vytiahla slzný sprej, s ktorým na muža zaútočila. Páchateľovi sa podarilo z miesta utiecť.

Polícia ale začal konať a muža obvinila. V týchto dňoch mu rakúsky súd vymeral trest odňatia slobody na osem rokov. Do úvahy bral jeho pestrý register trestov. Osem rokov za ozbrojenú lúpež sa ale Slovákovi a jeho právnikovi zdá príliš veľa. Rozsudok tak nie je právoplaný, muž sa odvolal. 

Na súde Slovák tvrdil, že v čase skutku bol pod vplyvom drog a alkoholu. Znalecké posudky aj napriek tomu potvrdili, že muž mal počas januárového prepadu "zdravý rozum" a vedel, čo robí.


Prečítajte si aj:

Bratislavská banka padla za obeť maskovanému mužovi: Odniesol si poriadny balík peňazí


Slovák pred skutkom v Bruckneudorfe s nožom kradol aj v rakúskej obci Gols a v outletovom centre v Parndorf. Rovnako lúpil aj na benzínovej stanici. Ako informuje  noen.at, Slovák bol za podobné trestné činy už osemkrát súdne trestaný a vo väzení prežil už 12 rokov.    

 

 

Viac o téme: PrepadZlodejPolícia Slovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu