Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pätica Rakúšanov kradla v supermarkete: Autom chceli utiecť na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZURNDORF - Piati muži, ktorí sa v supermarkete v obci Zurndorf v rakúskej spolkovej krajine Burgenland pokúsili v pondelok o krádež čokoládových výrobkov a iných sladkostí za stovky eur, ušli z miesta činu na aute, ktorým zamierili najskôr v protismere na diaľnicu A6 a napokon na Slovensko.

Mužov vo veku 22-25 rokov, ktorých už rakúske orgány dobre poznajú z predchádzajúcej trestnej činnosti, vypátrali slovenskí policajti, informoval dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF. Na zlodejov upozornila pokladníčku jedna zo zákazníčok. Pokladníčka za nimi vybehla až na parkovisko pred supermarketom, kde sa práve chystali ukradnutý tovar preložiť z dvoch nákupných vozíkov do auta.

Ten však napokon nechali na mieste, nasadli do vozidla a veľkou rýchlosťou ušli z miesta činu. Zlodejov prenasledovali posádky troch vozidiel rakúskej polície, avšak vzhľadom na riziko ohrozenia iných účastníkov cestnej premávky napokon nezasiahli. V Rakúsku čaká päticu mužov, ktorá zostáva na slobode, ďalšie trestné stíhanie.

Viac o téme: ZlodejiRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu