Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ministerstvo varuje pred cestou do tejto krajiny: Dopravné obmedzenia aj bezpečnostné komplikácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Slováci, ktorí cestujú medzi 25. augustom až 5. septembrom do Uzbekistanu, by sa mali pripraviť na možné dopravné obmedzenia a bezpečnostné komplikácie v dôsledku 25. výročia štátnej nezávislosti Uzbeckej republiky. Upozorňuje na to Zastupiteľský úrad SR v Taškente na oficiálnej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

 Zároveň dodáva, že centrálne oslavy sa uskutočnia 31. augusta v Taškente. "Uzbecké úrady budú aplikovať v praxi zvýšené bezpečnostné opatrenia a obmedzenia v pohybe osôb po krajine, dočasne budú uzatvorené medzinárodné priechody medzi Uzbekistanom a Tadžikistanom, a tiež medzi Uzbekistanom a Kirgizskom do 5. septembra 2016 pre občanov týchto stredoázijských krajín. Medzinárodné priechody budú otvorené pre občanov tretích štátov, ale nevylučujeme časové a iné obmedzenia pre cudzincov," píše sa na stránke. 

Slovenské veľvyslanectvo odporúča Slovákom, aby zvážili cestu do Uzbekistanu v uvedenom termíne. V prípade, ak by sa rozhodli predsa len vycestovať, MZVaEZ im radí, aby sa pred cestou zaregistrovali na jeho stránke.

Viac o téme: UzbekistanMinisterstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu