Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Procházka to na sneme riadne prepískol: Vulgarizmy po kandidatúre Brecelyho, "vám musí je..ť"!

Radoslav Procházka Zobraziť galériu (2)
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Na sobotnom sneme strany Sieť to poriadne vrelo. Okrem toho, že sa z neho predčasne porúčali piati parlamentní poslanci na čele s Andrej Hrnčiarom, prekvapením bolo aj zvolenie ministra dopravy Romana Bercelyho za nového lídra. Dovtedajší šéf Radoslav Procházka sa hneď v príhovore vyjadril, že kandidovať nebude. Po tom, čo však delegáti za krízového manažéra navrhli Brecelyho, zostal Procházka riadne zaskočený. Svedčia o tom aj jeho vulgárne slová, ktorá zachytil mikrofón.

Hrnčiarovi s kolegami došla trpezlivosť: FOTO nečakaného úteku vzbúrencov zo snemu Siete

"Nebudem sa viac uchádzať o kandidatúru. S okamihom zvolenia nového predsedu sa vzdám. Chcem odísť slobodný a jediné, čo oslobodzuje, je pravda. Pravda je, že ja nie som hrdina, ktorý sa teraz obetuje. Z objektívnych aj subjektívnych dôvodov necítim morálne právo stranu viesť," povedal Procházka v prejave pred delegátmi.

Zo snemu odišla pätica nespokojných poslancov Eduard Adamčík, Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová a Igor Janckulík. Urobili tak po tom, ako neprešiel ich návrh zmeniť program snemu tak, aby ešte pred voľbou nového predsedu Siete delegáti rozhodli o Procházkovom verdikte zbaviť straníckych funkcií Hrnčiara a Fedora.

Delegáti navrhli ako kandidátov na predsedu Eduarda Adamčíka a Tomáša Stoklasu. Adamčík však odišiel a Stoklasa sa vzdal v prospech Brecelyho.

Jozef Hodoši
Zobraziť galériu (2)
Jozef Hodoši  (Zdroj: Jan Zemiar)

"Keďže mám pocit, že strana funguje už len v krízovom režime, navrhujem krízového manažéra, pána ministra Romana Brecelyho," uviedol delegát Jozef Hodoši. Po tejto, pre Radoslava Procházku, pravdepodobne studenej sprche, Stoklasovi a Brecelymu súkromne povedal: "Tu máte, zoberte si to, ty to poď viesť a ja idem do pr...e".

Neďaleký mikrofón zachytil aj pokračovanie konverzácie. "Chalani nedá sa s vami robiť. Nič, akože sorry, nič, ako chceš. OK. (...) Krízový manažér, ty kokos, Vám musí je..ť, chalani, Vám musí je..ť," vyjadril sa Procházka, ktorý napokon snem viedol ďalej.

Video spracoval Denník N zo záberov televízie TA3. Uvedená pasáž začína od 1:18.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu