Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Za zastávku zaplatili - mesto ju preložilo

Na novej zastávke nie je prístrešok ani lavičky. Cestujúci posedávajú na zábradlí. Zobraziť galériu (2)
Na novej zastávke nie je prístrešok ani lavičky. Cestujúci posedávajú na zábradlí.

PREŠOV - Proti prešovskému Mestskému úradu sa spojilo 22 obcí z okolia. Mesto totiž preložilo zastávku, na ktorej ľudia dochádzajúci z vidieka nastupujú na autobus. A to napriek tomu, že obce prispeli takmer polmiliónom korún na to, aby zastávka ostala na pôvodnom mieste.

Autobusy prímestskej dopravy smerujúce na Bardejov a Vranov do konca apríla zastavovali na Šafárikovej ulici. Už niekoľko dní však na zastávku musia cestujúci kráčať o hodný kus ďalej, až na Dukliansku ulicu. „Ide o frekventovanú ulicu, je len otázkou času, kedy dôjde k nešťastiu,“ podotkol starosta Fulianky (okres Prešov) František Miškuf. „Mesto nás podviedlo,“ zhodli sa všetci starostovia dotknutých obcí, ktorí boli aj na rokovaní v Prešove, ale zatiaľ nič nevyriešili. „Čo bude ďalej, sa má rozhodnúť do dvoch týždňov,“ pripomenul F. Miškuf.

Vyhliadky obyvateľov obcí na zmenu k lepšiemu sú však len minimálne. Pozemok pod zastávkou totiž kúpil neslávne známy prešovský podnikateľ Peter Jarkovský, ktorý sa špecializuje na výkup verejných pozemkov. Tie sa potom snaží predať mestu za vysoké ceny. Aj o tento pozemok sa teraz vedie súdny spor. „Robíme všetko pre to, aby bola pôvodná zastávka obnovená. Problém je v tom, že na ňu nepotrebujeme taký veľký pozemok, ako nám chce P. Jarkovský predať,“ podotkol Michal Kaliňák, tlačový tajomník prešovskej radnice. Starostov a obyvateľov okolitých obcí však takáto odpoveď neuspokojuje. „Mesto si nesplnilo svoje povinnosti. Prečo máme na to doplácať my?“ pýtajú sa starostovia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu