Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovensko rieši záhadu: Veľké pátranie po chrapúňovi, za ktorého sľubujú mastnú odmenu

Spílené stromy pred bilbordom s reklamou. Zobraziť galériu (2)
Spílené stromy pred bilbordom s reklamou. (Zdroj: Facebook/Sad Haluzice)

BRATISLAVA – Petržalčanov trápi ekologická záhada, ktorej vinník sa stále ukrýva za spílenými stromami. Bilbordová výtržnosť zašla tak ďaleko, že sa Slovenská sporiteľňa rozhodla vyplatiť odmenu tisíc eur tomu, kto záhadu pomôže vyriešiť.

Po tom, ako sme včera na Topkách písali o troch spílených boroviciach pred bilbordom s reklamou Slovenskej sporiteľne neďaleko Súkromného gymnázia Mercury v Petržalke, vinník je stále neznámy. Spočiatku ľudia začali zo spílenia obviňovať banku, potom vlastníka bilbordov, pričom podozrievali aj mestskú časť. Každá zo zapojených strán však zodpovednosť za zelené barbarstvo odmietla.

Jozefovi (47) ochrana prírody nič nehovorí: Vyrúbal a odstránil takmer 2-tisíc stromov

Do redakcie nám dnes napísala čitateľka, podľa ktorej dala stromy spíliť firma Baducci, pretože podľa nej bilbord prenajala. Podobná situácia sa odohrala už pred dvomi rokmi, keď spílili z rovnakého dôvodu tri lipy, ktoré rástli len pár metrov od zrezaných borovíc. „Keď to niekomu prešlo pri niekoľkoročných lipách, tak sa pustil do borovíc. Také jednoduché!“ myslí si čitateľka, ktorá konanie vinníka odsudzuje.

Spoločnosť Baducci sme oslovili, ale takisto zamietla, že by mala s výrubom niečo spoločné. „Spoločnosť BADUCCI Consult, a.s. vyhlasuje, že nemá absolútne nič spoločné s výrubom stromov, a takisto dôrazne popiera, že by mala alebo mohla mať akýkoľvek záujem na odstránení tohto stromového porastu. Zároveň deklaruje, že je pripravená na plnú súčinnosť s orgánmi štátnej správy, samosprávy, prípadne orgánmi činnými v trestnom konaní v snahe napomôcť čo najefektívnejšiemu vyšetreniu uvedeného vážneho incidentu,“ odpovedal za spoločnosť Baducci Peter Dvorščík.

Odmena za vypátranie vinníka

Pátranie nemá konca-kraja a Slovenská sporiteľňa, pred ktorej bilbordom s reklamou stromy niekto spílil, sa rozhodla, že pátraniu napomôže. „Záleží nám na tom, aby sa našiel vinník, ktorý bezohľadne spílil borovice pred obytnými domami v Bratislave. Preto sme sa rozhodli, že vyplatíme odmenu 1 000 eur tomu, kto poskytne polícií, prípadne príslušnému okresnému úradu Bratislava, informácie, ktoré povedú k vyšetreniu prípadu a odhaleniu vinníka.  Vyzývame preto ľudí, ktorí majú informácie, ktoré by mohli viesť k objasneniu prípadu, aby sa obrátili priamo na políciu alebo na príslušný okresný úrad,“ uviedla hovorkyňa banky Marta Cesnaková.

Neďaleko borovíc spílili pred dvomi rokmi aj tri lipy.
Zobraziť galériu (2)
Neďaleko borovíc spílili pred dvomi rokmi aj tri lipy.  (Zdroj: Facebook/Sad Haluzice)

Viac o téme: BilbordPetržalkaSpílené stromy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu