Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Šoféri bez vodičského preukazu zabíjali

Banská Bystrica 7. mája (ČTK) - Už traja ľudia zomreli za posledných desať dní pri nehodách, ktoré spôsobili šoféri bez vodičského preukazu.

Po tragédii v Podbrezovej z konca apríla, ktorá si vyžiadala život dvoch mladých ľudí, zomrel v nedeľu 86-ročný muž z Poltára. Zrazil ho ešte v sobotu popoludní v Lučenci 22-ročný mladík, ktorý nezvládol pri predbiehaní požičané auto a po šmyku zišiel mimo cesty. Vodičovi hrozí za usmrtenie trest dva až päť rokov za mrežami. ČTK o tom informovala polícia.

"V tomto prípade si auto požičala spolujazdkyňa, ale necítila sa dobre, preto nechala šoférovať svojho spoločníka," povedala ČTK policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Pri nehode sa podľa nej zranila aj spolujazdkyňa a bude sa liečiť dva až tri týždne. Na vozidle, ktoré patrí bratislavskej autopožičovni, vznikla škoda 200.000 korún.

Postihu sa však nevyhnú ani šoféri, ktorí síce vodičský preukaz majú, ale jazdia bez neho. Za opakovanú jazdu bez vodičského oprávnenia môžu dostať až dvojročné väzenie. Tento trest hrozí napríklad aj 18-ročnému mladíkovi, ktorého vo štvrtok zastavili policajti v Kalnej nad Hronom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu