Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slováci, chystáte sa na dovolenku? Z tejto správy budete rozhodne nadšení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Cestovanie lietadlom do konca roka bude podľa Carstena Spohra, šéfa Lufthansy, najväčšej európskej leteckej spoločnosti, ešte lacnejšie. Informuje o tom DPA.

Ako dôvody dnes vo Frankfurte nad Mohanom uviedol dlhodobý pokles cien pohonných látok a rastúcu konkurenciu leteckých spoločností. Okrem iného sa prejavuje v poklese zisku na kreslo v lietadle.

Spohr vidí postavenie Eurowings, nízkonákladovej leteckej spoločnosti Lufthansy, na trhu ako dobré. Na silno obsadenom európskom trhu by malo podľa nebo dôjsť k zániku niektorých aerolínií ešte pred nasledujúcou ekonomickou krízou. „V Európe je veľa leteckých spoločností, ktoré sú malé, aby prežili, ale priveľké, aby zanikli," povedal Spohr.

Dovolenkári cestujúci do zahraničia autom by nemali doma zabudnúť zelenú kartu

 Dovolenkári cestujúci do zahraničia autom by nemali zabudnúť doma nielen vodičský a technický preukaz, ale ani zelenú kartu, teda doklad o poistení určený pre zahraničie. Upozorňuje na to Martin Wäldl z Prezídia Policajného zboru.

Pokiaľ vodič cestuje napríklad do Chorvátska a nie je majiteľom vozidla, polícia môže požadovať overené prehlásenie majiteľa vozidla, že vozidlo bolo požičané. Toto prehlásenie môže žiadať v chorvátskom alebo anglickom jazyku. 

Wäldl pripomína, že pri ceste osobným autom musia deti do piatich rokov sedieť v autosedačke na zadných sedadlách, deti do dvoch rokov môžu sedieť v autosedačke na prednom sedadle. "Netreba však zabúdať ani na predpisy v iných krajinách, ktorými prechádzate do cieľa svojej cesty," uviedol Wäldl.

Viac o téme: DovolenkaLietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu