Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekliatie slovenských dovolenkárov: Tragická smrť v Taliansku, autobusára zabili horúčavy

Vodič autobusu sa už z Lignana domov nevrátil.
Vodič autobusu sa už z Lignana domov nevrátil. (Zdroj: thinkstoc.com)

LIGNANO - Ďalšia obeť letnej sezóny. Tragická správa tentokrát prišla z Talianska. Päťdesiatosemročný muž, ktorý sa išiel cez víkend schladiť do mora na slnečných brehoch Lignana, sa už z vody nevynoril. Podľa talianskych médií išlo o vodiča autobusu, ktorý viezol slovenských a českých dovolenkárov.

Slovenský vodič autobusu, ktorého meno ostáva v anonymite, sa podľa svedkov odišiel okúpať do mora, pretože bol vyčerpaný horúčavou. Keď sa však vzdialil od brehu, náhle stratil vedomie. Prvé správy hovoria o infarkte, ktorý Slováka postretol, keď plával vo vzdialenosti asi 50 metrov od brehu.

Tragická dovolenka v Chorvátsku: FOTO Deti sledovali smrť otca (†38) na pláži, dôvod je desivý!

Ľudia, ktorí si všimli, že vodič autobusu zmizol vo vlnách, okamžite privolali pomoc. Žiaľ, ani rýchly príchod záchranárov mužovi život nevrátil. Všetky pokusy o oživovanie boli bezvýsledné a vodič autobusu, ktorý si šiel zaplávať pred cestou domov, v dovolenkovej destinácii zomrel.

Podľa svedkov sa necítil dobre

Vodič cestovky mal šoférovať autobus so slovenskými a českými dovolenkármi. Pred cestou naspäť sa rozhodol, že si ešte pôjde zaplávať, čo sa mu stalo osudným. Tropické horúčavy v Lignane boli také neznesiteľné, že sa vodič, ktorý sa v dusnej klíme necítil dobre, rozhodol ovlažiť vo vode, píše na základe svedectiev Messaggeroveneto.gelocal.it.

„Talianske ministerstvo zahraničných vecí nám potvrdilo, že sa v sobotu popoludní utopil na pláži talianskeho Lignana slovenský občan. Presná príčina smrti ešte nie je známa,“ uviedol riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Igor Skoček.

Tohtoročná dovolenková sezóna sa pre Slovákov nezačala práve najlepšie a slovenských autobusárov sprevádza smola. Minulý mesiac náš cestovný ruch poznačila tragická havária autobusu, ktorý sa vracal s turistami z gréckeho Korfu. V Srbsku autobus zišiel z cesty a prevrátil sa. O ďalšiu nepríjemnosť sa postaral vodič autobusu, ktorý sa vracal z Chorvátska so slovenskými turistami opitý.

Viac o téme: Vodič autobusuLignano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu